7junEl pasado 7 de junio, la Ciudad Administrativa 9 d'Octubre acogió un evento de gran relevancia organizado por la Cátedra de Innovación y Propiedad Industrial Carlos Fernández Nóvoa, en colaboración con la Oficina Española de Patentes y Marcas (OEPM) y el Instituto Valenciano de Competitividad Empresarial (IVACE). La jornada se centró en el valor de los Signos Distintivos y el Diseño Industrial, destacando la importancia de su protección en el ámbito empresarial.

Ester Olivas, Directora General de Emprendimiento e Internacionalización abrió la jornada: "La protección de los Signos Distintivos y el Diseño Industrial es fundamental para asegurar la competitividad y la innovación en las empresas de la Comunitat Valencia."

El evento comenzó con una sesión dedicada a explicar la nueva figura resultante del Reglamento Europeo 2023/2411, que regula la protección de las indicaciones geográficas de productos artesanales e industriales, y su relación con las marcas. Andrea Pardo, Técnico del Departamento de Signos Distintivos de la OEPM ofreció una visión detallada sobre las implicaciones de este reglamento y su impacto en el mercado.

GEhXudRWMAAi2OgEl Fondo consiste en un programa de bonificaciones dirigido a las pymes de la Unión Europea (UE) para cubrir parcialmente tasas correspondientes de solicitudes de marcas, diseños, patentes y derechos de obtenciones vegetales elegibles tanto en la UE como en el extranjero.

El proceso de solicitud de ayudas comienza el 22 de enero de 2024 y se extenderá hasta el 6 de diciembre de 2024.


Cada 26 d'abril se celebra el Dia Mundial de la Propietat Industrial i Intel·lectual (PII). Va ser l'any 2000 quan els Estats membres de l'Organització Mundial de la Propietat Intel·lectual (OMPI) van triar esta data en commemoració de l'entrada en vigor del Conveni de l'OMPI, el 26 d'abril de 1970.

La finalitat primordial d'esta jornada és divulgar la labor que exercixen els Drets de Propietat Industrial i Intel·lectual (DPII) en el foment de la innovació i la creativitat per a l'impuls del progrés humà i un futur millor.

En 2024 el lema triat per l'OMPI és “La PI i els ODS: El nostre futur comú es forja amb innovació i creativitat”. La manera en la qual vivim, treballem ha de reconsiderar-se per aconseguir un futur comú i aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La relació entre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), la Propietat Intel·lectual (PI) i les empreses és fonamental per a impulsar el progrés cap a un futur més sostenible:

invenciónS'ha publicat la convocatòria de la III Edició dels Premis OEPM a la millor Invenció. Les candidatures poden presentar-se fins al 5 d'abril de 2024, inclusivament.

Com en edicions anteriors, es recull la concessió de dos premis de categoria absoluta per a la millor patent i el millor model d'utilitat, preveient-se a més premis específics per a joves inventors i per a dones inventores. Així mateix, s'inclou la possibilitat de concedir mencions especials en totes les categories.

Els guardons, els guanyadors dels quals es coneixeran a mitjan any en una cerimònia de lliurament de premis, es dividixen en les següents categories:

wipoawards2024Els Premis Mundials de l'OMPI 2024 busquen pymes i empreses emergents que utilitzen amb èxit la PI.

Des del 15 de gener al 31 de març de 2024 poden presentar la seua candidatura les empreses de tots els sectors d'activitat, radicades en qualsevol lloc del món, que complisquen els criteris de sol·licitud.

Enguany s'incorporen al programa dels Premis les empreses emergents (empreses incipients que aprofiten el poder de la PI des de la seua creació).

Els premis tenen com a objectiu la comercialització dels actius de PI posant en relleu a inventors, creadors i empresaris que utilitzen eficaçment els drets de propietat intel·lectual (PI) per a aconseguir els seus objectius empresarials, generar ingressos, crear llocs de treball, fer front als desafiaments locals i mundials i donar suport al desenvolupament de les comunitats i els països.

Enguany, els membres del jurat també tindran en compte l'aportació de les empreses als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

Les candidatures guanyadores s'anunciaran al juliol de 2024.

>> Més informació

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.