L’Ivace organitza la participació agrupada de 18 empreses de la Comunitat Valenciana en la Summer Fancy Food 2023 de Nova York, que se celebra del 25 al 27 de juny en el recinte firal Jacob K Kavits Center.
Aquesta acció forma part del Pla de Promoció Exterior de l’Ivace i persegueix promocionar les empreses i productes agroalimentaris de la Comunitat Valenciana en una de les fires més rellevants de la costa Aquest dels Estats Units.
En l'actual edició, són 18 les empreses de la Comunitat Valenciana que participen de forma agrupada amb el suport de l’Ivace en el Pavelló espanyol de l’ICEX. Entre els productes de la Comunitat promocionats en aquest certamen figuren oli, olives, torró, mel, xocolate, conserves, deshidratats, pernil, papes, espècies i preparat per a paella.
La participació en aquesta fira representa una oportunitat de fer costat a les empreses del sector d'alimentació i begudes en un mercat clau per a les exportacions dels productes agroalimentaris de la Comunitat Valenciana
La fira Fancy Food és un certamen organitzat des de 1955 per la Specialty Food Association, que té lloc dues vegades a l'any en la Costa Oest (Winter Fancy Food) i la Costa Aquest (Summer Fancy Food). La Summer Fancy Food és l'edició estival que cobreix el mercat de la Costa Aquest i que s'ha consolidat com l'exposició de productes gurmet de majors dimensions en aquesta regió.
Per al desenvolupament d'aquesta mena d'accions, l’Ivace compta amb una extensa xarxa d'antenes en l'exterior des de les quals s'ofereix un servei personalitzat a les empreses de la Comunitat Valenciana en diferents mercats.
Exportacions agroalimentàries als EUA
Estats Units és el primer soci extracomunitari d'Espanya i el sisé a nivell global. En els últims deu anys, les exportacions espanyoles a aquest país van créixer a una mitjana del 8,6% anual.
Pel que respecta a l'any 2022, les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana als Estats Units han aconseguit un valor de 455’9 milions d'euros, la qual cosa representa un increment del 38’79% respecte a l'any 2021.
L'any 2022, els productes més demandats han sigut els sucs i extractes vegetals, amb el 27% del total exportat per la Comunitat a aquest mercat. Li segueixen les conserves de verdura, amb el 25% de les exportacions agroalimentàries i llegums i hortalisses, amb el 13%.
La Comisión ha presentado hoy sus propuestas de modificación del Marco Financiero Plurianual. Elementos principales:
Nou empreses agroalimentàries de la Comunitat Valenciana participen aquesta setmana en la fira Iberica Expo London, una fira de producte exclusivament espanyol, que obri hui les seues portes a l'Olympia Exhibition Centre (Londres). (21-6-2023)
IVACE coorganiza con el resto de asociados de CEX-Centros de Excelencia los premios QIA-Quality Innovation Award, una competición internacional anual creada en 2007 por Excellence Finland, cuyo objetivo es estimular el surgimiento y desarrollo de innovaciones de producto, proceso u organizativas. El Comité organizador está formado por entidades de promoción de la Calidad, Excelencia e Innovación de numerosos países, cuyo objetivo común es ayudar a incrementar la competitividad de las organizaciones y de los países participantes. CEX es miembro del Comité de Dirección del Premio QIA y en la fase local cuenta con la colaboración de profesionales independientes y de la Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación (ANECA) en la evaluación de las candidaturas.
El plazo de presentación de candidaturas finaliza el 15 de junio.
Ivace organitza el 15 de juny juntament amb l'empresa A3E (Associació d'Empreses d'Eficiència Energètica), una jornada informativa on es donaran a conéixer totes les característiques del nou sistema sistema de Certificats d'Estalvi Energètic (CAE), els agents implicats i la previsió de terminis per a suposada en marxa.
El nou Sistema de Certificats d'Estalvi Energètic (CAE) aprovat recentment pel Consell de Ministres (Reial decret 36/2023) permet que comercialitzadores, operadors de petroli i gas liquat a l'engròs puguen donar compliment a les seues obligacions d'estalvi energètic mitjançant la presentació de CAE.
Això implica la monetització de l'estalvi energètic, i permet al titular del mateix obtindre una rendibilitat extra en el seu projecte o actuació d'eficiència energètica. Els estalvis energètics susceptibles de convertir-se en CAE poden vindre de qualsevol tipus de projecte o actuació.
L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial ha llançat una nova convocatòria de les beques Ivace Exterior. Setanta beques remunerades per a especialitzar en internacionalització a persones joves de menys de 30 anys, amb grau universitari i coneixements d'anglés. (6-06-2023)
Huit empreses de marbre i pedra natural participen aquesta setmana en The Natural Stone Show & Hard Surfaces que se celebra a Londres del 6 al 8 de juny. (05-06-2023)
Segons les últimes dades de l'Índex de Competitivitat Regional (ICR) emés per la Comissió Europea, la Comunitat Valenciana va superar en 2022 la mitjana nacional en inversió en R+D i innovació (5-6-23)
La conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través d’Ivace Energia, ha iniciat una nova edició de la línia d'ajudes per a impulsar les instal·lacions d'autoconsum d'energia elèctrica en comunitats d'energies renovables, amb un pressupost de 5 milions d'euros (2-6-23)
Ivace Internacional ha publicat una nova convocatòria de les beques d'especialització Ivace I+I, Internacionalització + Innovació, amb les quals ofereix formació tant teòrica com pràctica en competències digitals per a la internacionalització. (1-06-2023)
© 2020, Generalitat
Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Institut Valencià de Competitivitat i Innovació