GB9WtVTWMAAGk4API i ODS: El nostre futur comú es forja amb innovació i creativitat

Cada 26 d'abril se celebra el Dia Mundial de la Propietat Industrial i Intel·lectual (PII). Va ser l'any 2000 quan els Estats membres de l'Organització Mundial de la Propietat Intel·lectual (OMPI) van triar esta data en commemoració de l'entrada en vigor del Conveni de l'OMPI, el 26 d'abril de 1970.

La finalitat primordial d'esta jornada és divulgar la labor que exercixen els Drets de Propietat Industrial i Intel·lectual (DPII) en el foment de la innovació i la creativitat per a l'impuls del progrés humà i un futur millor.

En 2024 el lema triat per l'OMPI és “La PI i els ODS: El nostre futur comú es forja amb innovació i creativitat”. La manera en la qual vivim, treballem ha de reconsiderar-se per aconseguir un futur comú i aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Una de les activitats ideades amb tal fi, és el concurs de vídeo per a joves amb motiu del Dia Mundial de la Propietat Industrial i Intel·lectual 2024. Els participants han de mostrar en un vídeo de 60 a 90 segons com algunes persones o comunitat local pròxima forgen un futur més pròsper per a la societat gràcies a la innovació, la creativitat i un bon ús dels DPII.

El termini de presentació dels vídeos és del 8 de gener al 10 de març de 2024.

Més informació: https://www.wipo.int/documents/d/ipday/wipd-2024-youth-video-competition-rules-es.pdf

Més informació Dia Mundial PI: https://www.wipo.int/es/web/ipday/2024-sdgs/index

El 12 de marzo CEEI Valencia, con la participación de IVACE, organiza esta jornada dirigida a startups, agentes del ecosistema de emprendimiento, y profesionales del ámbito legal, en la que se mostrarán las principales ventajas de la Ley de Startups, así como el proceso de certificación y sus ventajas.

La certificación ENISA no solo valida la condición de empresa emergente, sino que también desbloquea oportunidades clave y otorga una serie de beneficios que fortalecen la posición de la empresa en el mercado y estimulan su crecimiento.

Algunas de estas ventajas son:

 • Visibilidad y Reconocimiento: La certificación otorga mayor visibilidad y reconocimiento en el mercado, contribuyendo a la construcción de una sólida reputación empresarial
 • Beneficios Fiscales: Las startups certificados disfrutan de una reducción del tipo impositivo del Impuesto sobre Sociedades al 15%, brindando un alivio financiero significativo.
 • Acceso a Financiación: La certificación facilita el acceso a diversas fuentes de financiación
 • Reconocimiento Institucional: Obtener la certificación confiere un respaldo institucional valioso, generando confianza entre inversores y socios comerciales.

>> Más información e inscripción

El 26 de març les startups participants en el programa Scale up presentaran els seus projectes davant els membres del jurat, i davant els interessats a conéixer estes iniciatives. Posteriorment, Jaime Bosch, CEO de Voicemod i Jose Mendiola, emprenedor i autor del llibre "L'art de viure més lent” ens acostaran les claus a la següent qüestió: És possible un "èxit tranquil" en una startup?. Conversa conduïda per la periodista Paloma Mas.

Al final de la jornada, es donarà a conéixer el guanyador de la sexta edició de Scale up, un Programa de la Comissió Europea a través de la Enterprise Europe Network (EEN-Seimed), desenvolupada a la Comunitat Valenciana per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial i el Centre Europeu d'Empreses i Innovació de València amb l'objectiu principal d'augmentar la competitivitat de les pimes.

El Programa atorga a l'empresa considerada “millor SCALE UP” un premi de 15.000 euros (10.000 euros en metàl·lic i 5.000 euros en servicis de consultoria per a fer el gran salt).

>> Más información e inscripción

La web d’Ivace+i ha publicat l’enllaç a través del qual totes les persones que consideren que poden ser beneficiàries del Bo Social Tèrmic de l’exercici 2020 podran consultar si ho són i quin és l’import que els correspon.(21-2-24)

Ivace+i, dependent de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, és l’organisme encarregat de gestionar el pagament d’estes subvencions corresponents a l’exercici 2020, que compten amb un pressupost de 9,27 milions d’euros i que estan dirigides a persones beneficiàries el Bo Social d’Electricitat a data 31 de desembre de 2019.

El nombre de beneficiaris de 2020 ascendix a un total de 171.539. La quantia a percebre per cada persona s’ha determinat atenent el seu grau de vulnerabilitat, així com a la zona climàtica on es troba l’habitatge.

L’enllaç per a poder fer la consulta s’ha publicat també este dimecres en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana en el qual s’establix que els consumidors beneficiaris podran renunciar al cobrament de la subvenció fins a la data límit 15 maig de 2024, i hauran de comunicar la seua decisió bé mitjançant correu electrònic enviant annexada la documentació a l’adreça següent: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., o bé a través de carta dirigida a Ivace+i.

Bo social tèrmic

El Bo Social Tèrmic és un programa de concessió directa d’ajudes destinades a pal·liar la pobresa energètica en persones consumidores vulnerables, quant a energia destinada a usos tèrmics, com per exemple calefacció, aigua calenta sanitària o cuina.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, i presidenta d’Ivace + i, Nuria Montes, ha destacat el compromís del nou Consell amb les persones consumidores més vulnerables i “l’important esforç que des de la Conselleria i des d’Ivace+i s’està realitzant en la gestió i pagament del Bo Social Tèrmic”.

En 2020 la competència de la gestió i pagament del Bo Social Tèrmic va ser transferida a les comunitats autònomes, les quals s’encarregarien des de llavors de la gestió dels fons procedents pel Ministeri per a tal fi.

Cal recordar que en 2020 el Consell del Botànic no va sol·licitar estos fons ni va plantejar quina conselleria o organisme podia tramitar estes ajudes, a pesar de l’existència de subvencions directes per a este fi. Després de les gestions realitzades per la Conselleria d’Indústria que dirigix Nuria Montes, finalment sí que podran beneficiar-se.

Així mateix, la tramitació i pagament de les ajudes corresponents a 2021 i 2022 a les persones beneficiàries ha sigut dut a terme per Ivace+i i s’ha arribat a una xifra de 161.457 beneficiaris en 2021 i 173.147 en 2022.

NP puntos recargaL’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i), dependent de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, ha sol·licitat l’ampliació en 18,4 milionsd’euros del pressupost per a la compra de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega, en el marc del pla Moves III (12-02-24)

L'Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i), dependent de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, facilita a les empreses de la Comunitat Valenciana la possibilitat de beneficiar-se d'importants deduccions fiscals en l'impost de societats pel desenvolupament de projectes d'R+D+i (12-2-24)

MARCA IVACEi 01 HORZEl president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha assenyalat que la nova entitat Ivace+i, resultat de la fusió de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i l'Agència Valenciana d'Innovació (AVI), mostra el compromís del Consell “amb l'eficàcia, la simplificació de tràmits administratius i l'eliminació de la burocràcia” (6-2-24)

GEhXudRWMAAi2OgEl Fondo consiste en un programa de bonificaciones dirigido a las pymes de la Unión Europea (UE) para cubrir parcialmente tasas correspondientes de solicitudes de marcas, diseños, patentes y derechos de obtenciones vegetales elegibles tanto en la UE como en el extranjero.

El proceso de solicitud de ayudas comienza el 22 de enero de 2024 y se extenderá hasta el 6 de diciembre de 2024.

 

Marcas, diseños, dibujos y modelos industriales

 • Reembolso del 75 % tasas de solicitud de marcas, diseños, tasas por clases adicionales y tasas de examen, registro, publicación y aplazamiento de la publicación en el ámbito de la UE. Puede solicitar un reembolso del 75 % de las tasas de solicitud de marcas, diseños, tasas por clases adicionales y tasas de examen, registro, publicación y aplazamiento de la publicación en el ámbito de la UE.
 • Reembolso del 75 % de las tasas de solicitud de marcas, diseños, tasas por clases adicionales y tasas de examen, registro, publicación y aplazamiento de la publicación en el ámbito nacional y regional.
 • Reembolso del 50% de las tasas de solicitud básicas de marcas, diseños, las tasas de designación y las tasas de designación posterior fuera de la UE.

 
Patentes

 • Reembolso del 75 % de las tasas de un «Informe de búsqueda sobre el estado de la técnica anterior».
 • Reembolso del 75 % de las tasas de presentación, búsqueda, examen, concesión y publicación para la protección nacional en un Estado miembro de la UE.
 • Reembolso del 75 % de las tasas de presentación y búsqueda de patentes europeas.
 • Reembolso del 50 % de los costes jurídicos derivados de la redacción y presentación de solicitudes de patentes europeas, por un importe máximo de 2 000 EUR (sujeto a condiciones).


Variedades vegetales

 • Reembolso del 75 % de las tasas de solicitud en línea y de examen a escala de la UE

 

Las bases de la convocatoria exigen:

1º presentar la solicitud del bono y esperar la aprobación de la subvención,

2º realizar el trámite para el que se ha pedido la bonificación

3º acreditar que se ha presentado el trámite para solicitar el pago de la ayuda por el importe concedido.
 
>> Más información

L'Ivace, adscrit a la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, ha incorporat per primera vegada al seu consell de direcció el sector manufacturer de la Comunitat Valenciana. D'esta manera, han participat en la reunió com a consellers el president de la Federació Empresarial d'Agroalimentació de la Comunitat Valenciana (Fedacova), Rafael Juan, i la presidenta de l'Associació Valenciana d'Empresaris del Calçat (Avecal), Marian Cano.(5-2-24)

 Moves VAL III infraestructura de recarga 820 446 px 3La Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, a través de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), ha concedit fins a esta data un total de17 milions d'euros per a comprar 3.600 vehicles elèctrics i implantar 565 punts de recàrrega a la província d'Alacant, en el marc del pla Moves III (5-2-24)

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.