CapturaL'Agència Europea per a la Seguretat i la Salut en el Treball, en cooperació amb la Comissió Europea, ha elaborat la Guia per a una tornada segura al lloc de treball on també es recullen enllaços a informació nacional sobre diferents sectors i ocupacions específiques.

 

Aquesta guia, representa una contribució crucial de la UE en aquest període de crisi i incertesa, A més, la guia cobreix diverses àrees, com ara:

  MÀSCARES HIGIÈNIQUES REUTILITZABLES

  PRODUCTES SANITARIS

Aquestes homologacions es van fer amb la finalitat  principal de proveir de material sanitari a la Generalitat Valenciana en un context d'urgència de proveïment de material sanitari. No obstant això, entenem pot existir un nínxol de mercat important per a aquests productes, per la qual cosa queda a consideració de les empreses la decisió de fabricar i comercialitzar a tercers que puguen estar interessats seguint les homologacions que a continuació s'especifiquen. Si fos així, cal tindre en compte que únicament es poden fabricar les màscares o bates amb les característiques específiques i requisits de qualitat per als quals se'ls ha concedit una autorització expressa d'utilització -sense marcatge CE- per part de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS).

El número d'autorització expressa és una referència a l'expedient de l'AEMPS, on consten els requisits que compleixen els productes quant a les especificacions i qualitat, és independent de la destinació dels productes i ha de figurar en tots els envasos dels productes independentment del client al qual se li vaja a subministrar. Així mateix, és important recalcar, que l'autorització expressa d'utilització d'aquests productes sense marcatge CE és únicament per a Espanya.

Tant les màscares quirúrgiques com les bates quirúrgiques es consideren productes sanitaris, i com estableix el Reial decret 1591/2009 -de 16 d'octubre- pel qual es regulen els productes sanitaris, el responsable legal d'un producte sanitari és el fabricant, el nom i la direcció del qual ha de figurar en l'envàs del producte.

Els productes que s'indiquen a continuació són productes sanitaris pel que per a la seua fabricació haurà de disposar de les corresponents autoritzacions.

Ordre SND/326/2020, de 6 d'abril, per la qual s'estableixen mesures especials per a l'atorgament de llicències prèvies de funcionament d'instal·lacions i per a la posada en funcionament de determinats productes sanitaris sense marcatge CE en ocasió de la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19 on s'indica el procediment i documentació a aportar per a l'obtenció de la llicència temporal de fabricació de màscares quirúrgiques o bates quirúrgiques.

Màscares sanitàries Tipus IIR

Bates sanitàries d'un sol ús

Bates sanitàries reutilitzables

  • Informes d'assaig emesos per laboratori acreditat segons teixits:

Teixit 1

Teixit 2

Teixit 3

flechitahorizontal Possibles empreses subministradores de material per a la confecció de material sanitari

flechitahorizontal Informació addicional:

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha habilitat en la seua pàgina web informació actualitzada sobre guies d'EPIS i productes sanitaris.  Aquestes guies estan subjectes a modificacions i per això s'ha habilitat un sistema d'alertes de publicació de noves guies per a la fabricació de màscares i roba de protecció.
A més, la iniciativa europea EURATEX - European Apparel and Textile Confederation, , permet establir un punt de trobada entre empreses i facilita la producció de màscares.

covidDes de la Comissió Europea s'està coordinant una resposta comú a la crisi provocada per l'esclat de la pandèmia, amb l'objectiu de minimitzar els danys i donar suport al major nombre de persones afectades.

8414687996-b616744f23La Enterprise Europe Network (EEN) ha creat una plataforma per a oferir i trobar oportunitats de col·laboració contra el coronavirus, Care & Industry together against CORONA, que ofereix l'oportunitat d'establir contactes específics i eficients amb tots els actors de la salut, la indústria, la ciència i el govern.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.