L’Institut Tecnològic d’Òptica, Color i Imatge (AIDO) ha desenrotllat esta investigació amb el suport de l’IMPIVA (21-2-10)


  La investigació consistix en l’aplicació de xarxes de sensors de fibra òptica connectats entre si. Cada un d’estos sensors proporciona a l’Institut  informació de l’entorn (humitat, temperatura, pressió, vibracions, desplaçaments…) i informació sobre si eixes variacions afecten la construcció. 

Les dades recopilats serviran per a analitzar la integritat de les dites estructures d’una manera no invasiva obtenint conclusions des del punt de vista de la seguretat i la preservació. Para el director general de l’IMPIVA, Daniel Moragues “projectes com el d’AIDO posen de manifest la important labor que desenrotllen els instituts tecnològics de la Comunitat Valenciana ajudant a les empreses a què augmente el seu nivell tecnològic i la qualificació del seu personal”.

“Els Instituts Tecnològics- afig Moragues- són un element clau per a la innovació tecnològica en el sistema productiu de la Comunitat Valenciana i este fet és àmpliament reconegut dins i fora de la Comunitat Valenciana”. 

La  Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació, a través de l’IMPIVA, destinarà en l’exercici de 2010 un total de 47 milions d’euros per a reforçar les línies d’I+D pròpies dels Instituts tecnològics de la Comunitat, per a millorar les seues infraestructures i equipament d’I+D’així com per a abonar les seues activitats de foment de la innovació entre les PIME activitat dels 14  instituts tecnològics de la Comunitat. 

El passat any, l’IMPIVA va abonar més de 300 projectes d’innovació i desenrotllament tecnològic posat en marxa pels 14 Instituts Tecnològics amb una ajuda que supera  els 41 milions d’euros. 

Anàlisi de pròtesis òssies 

AIDO està  investigant també l’ús d’esta tecnologia a través de xarxes de sensors de fibra òptica per a l’anàlisi de pròtesis òssies.  El resultat d’estos estudis permetrà avaluar diferents dissenys i materials empleats en la fabricació de pròtesis òssies.

Este tipus de tècniques també són extrapolables a l’anàlisi del comportament elàstic de qualsevol tipus de material sòlid.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.