fregapp_022web.jpgEl director de l’IMPIVA assistix a la presentació dels resultats del projecte -SAL=+SALU desenrotllat per la Federació Gremial de Forn i Pastisseria  de València (9-6-10)  L’Institut de la Xicoteta i Mitjana Indústria Valenciana (IMPIVA) ha abonat l’elaboració d’un estudi i posterior investigació que ha permés a la Federació Gremial de Forn i Pastisseria de València (FEGREPPA) obtindre un pa amb un percentatge de sal afegida inferior al 2%. 

La investigació –SAL=+SALUT està finançada dins del programa sectorial I-CREO a través del qual l’IMPIVA permet a les associacions sectorials detectar noves oportunitats de negoci així com les possibilitats científiques i tecnològiques disponibles per a aprofitar-les. 

Amb este projecte FEGREPPA no sols complix les exigències de l’estratègia NAUS elaborada per l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària per a millorar la dieta i estil de vida dels espanyols sinó que ha millorat els objectius  establits.

Segons l’estratègia NAUS el col·lectiu forner es va comprometre en 2005 a disminuir el percentatge de sal en el pa d’un 2,2% a un 1,8%.

Amb esta investigació la federació valenciana ha aconseguit obtindre un pa amb un percentatge de sal afegida d’un 1,6%. Per al director general de l’IMPIVA, Daniel Moragues, “el col·lectiu forner ha fet de la innovació una forma de treball, i eixa innovació els ha permés millorar objectius i continuar fent que el sector tinga una rellevància des del punt de vista comercial, social i inclús urbanístic”. 

Moragues ha ressaltat també el “compromís” de la Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació d’estar al costat de les empreses forneres i pastisseres recolzant  iniciatives que milloren el seu nivell competitiu. 

En este sentit Daniel Moragues hi ha assenyalat  que en els últims tres anys  l’IMPIVA, ha abonat amb 800.000 euros,  prop d’una vintena de projectes d’investigació, desenrotllament tecnològic i innovació, desenrotllats per empreses del sector que han generat una inversió de més de dos milions d’euros. 

Amb esta ajuda s’ha desenrotllat, entre altres aspectes, un laboratori  d’I+D’i per a farines i derivats, ha permés la consolidació d’un departament d’I+D’i en el Centre de Formació professional de forn i pastisseria i impulsar la projecció comercial del sector. 

La fabricació de productes de forn i pastisseria compta amb unes 500 empreses en les Comunitat Valenciana i dóna ocupació a més de 9.000 persones el que representa aproximadament un 3% de tota l’ocupació indústria.

El projecte desenrotllat per FEGREPPA va ser guardonat  amb el tercer premi en el VIII Congrés Internacional de Barcelona sobre la dieta Mediterrània organitzat per la Fundació Dieta Mediterrània. 

Día del pa amb menys sal

Per a aconseguir la conscienciació del sector amb esta mesura s’ha establit el pròxim 29 de Juny com “Dia del Pa amb menys Sal”.  

Serà el punt de partida per a aconseguir, entre tots, l’objectiu saludable i recomanable d’abaixar la quantitat de sal en el pa  en un 20%.  

Amb esta campanya es pretén mostrar des del punt de venda de cada establiment, una preocupació per la salut dels clients, una motivació cap als productes artesanals i la imatge d’un sector dinàmic que mira amb positivisme el futur adaptant-se als nous escenaris.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.