Cada 26 d'abril se celebra el Dia Mundial de la Propietat Industrial i Intel·lectual (PII). Va ser l'any 2000 quan els Estats membres de l'Organització Mundial de la Propietat Intel·lectual (OMPI) van triar esta data en commemoració de l'entrada en vigor del Conveni de l'OMPI, el 26 d'abril de 1970.

La finalitat primordial d'esta jornada és divulgar la labor que exercixen els Drets de Propietat Industrial i Intel·lectual (DPII) en el foment de la innovació i la creativitat per a l'impuls del progrés humà i un futur millor.

En 2024 el lema triat per l'OMPI és “La PI i els ODS: El nostre futur comú es forja amb innovació i creativitat”. La manera en la qual vivim, treballem ha de reconsiderar-se per aconseguir un futur comú i aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Una de les activitats ideades amb tal fi, és el concurs de vídeo per a joves amb motiu del Dia Mundial de la Propietat Industrial i Intel·lectual 2024. Els participants han de mostrar en un vídeo de 60 a 90 segons com algunes persones o comunitat local pròxima forgen un futur més pròsper per a la societat gràcies a la innovació, la creativitat i un bon ús dels DPII.

El termini de presentació dels vídeos és del 8 de gener al 10 de març de 2024.

Més informació: https://www.wipo.int/documents/d/ipday/wipd-2024-youth-video-competition-rules-es.pdf

Més informació Dia Mundial PI: https://www.wipo.int/es/web/ipday/2024-sdgs/index

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.