La Llei de Foment de l'Ecosistema d'Empreses Emergents, més coneguda com a Llei d'Startups, va entrar en vigor el passat 1 de gener (vegeu NP). Aquesta llei pretén estimular la inversió i l'atracció de talent, afavorir la col·laboració entre pimes, grans companyies i empreses emergents, impulsar la R+D+i, també en l'administració, i fomentar la cooperació de les empreses emergents i les persones emprenedores amb les universitats i centres d'investigació.

La Llei inclou uns criteris específics que determinen quines empreses emergents podran accedir a les mesures de suport previstes. Estan incloses empreses de base tecnològica o científica, i també aquelles innovadores en processos, productes i serveis, o en model de negoci.

Per a poder beneficiar-se de la nova legislació és necessari que l'empresa estiga acreditada com startup. Aquesta acreditació serà a càrrec d'ENISA, Empresa Nacional d'Innovació SME, a través d'un procés que serà senzill, ràpid i gratuït.

Aquest procés d'acreditació com startup, en l'àmbit de la Llei d'Startups, està pendent de l'aprovació d'una ordre ministerial. En tot cas, quan el procediment d'acreditació estiga operatiu, des d'ENISA es posaran en contacte amb les empreses ja registrades. Si vols rebre un avís quan el portal d'acreditació estiga operatiu, accedeix al portal oficial dedicat al procés d'acreditació com startup.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.