Està investigant, amb el suport de l’IMPIVA, reduir costos en el manteniment de la xarxa elèctrica i eliminar avaries (31-1-10)
 

  L’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE) està investigant, amb el suport de l’IMPIVA, l’eliminació d’avaries imprevistes en el línia elèctrica a través del manteniment de cables o transformadors augmentant així la fiabilitat i eficiència de les xarxes elèctriques, evitant la pèrdua d’energia i  reduint els costos de manteniment i transport de la mateixa.

El director general de l’IMPIVA, Daniel Moragues, ha destacat la “important labor que desenrotllen els 14 instituts tecnològics de la Comunitat, entre els que es troba l’ITE, acostant la innovació a les empreses perquè estes guanyen cota de competitivitat i reforcen la seua presència en el mercat”.

En este sentit, Moragues hi ha assenyalat que des del Consell es recolza “de manera decidida” la investigació i innovació que realitzen els Instituts Tecnològics Valencians i que en 2009 es va materialitzar en un total de 345 projectes empresarials realitzats.

Per a l’exercici de 2010, la Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació, a través de l’IMPIVA destinarà 47 milions d’euros per a reforçar l’activitat de la Xarxa d’Instituts Tecnològics valencians “una de les més potents d’Espanya”, ha afegit Moragues.

Amb la investigació que té en marxa l’ITE es busca que les xarxes elèctriques tinguen major capacitat de diagnòstic i inclús puguen actuar de manera autònoma.

Per a aconseguir-ho el projecte inclou diverses línies d’actuació com a sistemes online de vigilància de l’estat dels materials aïllants com a cables subterranis o aïlladors de línia, millora de l’equip de mesura per al diagnòstic de l’estat dels elements de la xarxa, i la millora de la mesura de descàrregues parcials.

Esta tercera i nova línia de treball consistix en una tècnica avançada per a detectar de manera precoç les fallades en els elements aïllants.

El manteniment de les xarxes elèctriques és una part fonamental per a garantir el seu funcionament ja que les infraestructures elèctriques es troben exposades en la seua part aèria a les inclemències temporals com a tempestats, neu o vent i en la part subterrània a inundacions o un altre tipus d’agents.

A més, en les línies subterrànies el temps de reparació és relativament llarg i convé que es puguen planificar les intervencions en la xarxa abans de que es produïsca una fallada. Un elevat percentatge de les avaries d’una xarxa elèctrica es produïx a causa de fallades dels elements aïllants, per exemple, els aïlladors de les línies d’alta tensió, l’aïllament dels cables subterranis o l’oli aïllant dels transformadors.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.