240511 Foto INN Probióticos Hidrogeles AIMPLASL'Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i) ha secundat amb 236.6oo euros, dins de la convocatòria d'ajudes de 2023 per a centres tecnològics, la incorporació de probiòtics ambientals en hidrogels naturals i films agrícoles encoixinaments biodegradables que actuen com vasoestimulants dels cultius (13-5-24)

L'objectiu d'aquest projecte nou, liderat per l'Institut Tecnològic del Plàstic (AIMPLAS) en col·laboració amb diverses empreses agroalimentàries i del sector plàstic (Cooperativa Vinícola de Llíria, Picda i el Grup Sanz), és augmentar l'eficiència dels cultius, millorar l'absorció de nutrients i reduir l'ús d'aigua, fertilitzants sintètics i l'impacte ambiental associat.

Segons les dades facilitades per Agriculture Plastics Environment Europe (APE), l'associació professional que reuneix empreses i organitzacions involucrades en els agroplàsticos, s'estima que més del 30% del total del plàstic no biodegradable per a encoixinament que s'usa a Europa roman en el camp i en el sòl.

Això genera unes 15.000 tones de microplàstics cada any, que romanen com a residus en els camps de tota Europa.

La consellera d'Innovació i Indústria, Nuria Montes, ha titllat el projecte de “revolucionari i necessari per al camp” al mateix temps que ha destacat la “importància que empreses del sector col·laboren de manera activa amb els centres tecnològics per a buscar solucions a necessitats reals que puguen beneficiar no sols al sector en el qual es treballa sinó a altres sectors”.

Notables beneficis

L'ús de probiòtics aporta notables beneficis per a millorar la salut del sòl i, per tant, mantindre el rendiment i la qualitat dels cultius reduint l'ús d'inputs químics.
AIMPLAS està provant aquestes solucions sostenibles en cultius hortofructícoles on es requereix l'ús del film embuatat, en concret en la tomaca, encara que podria aplicar-se a una altra mena de cultius.

La investigació d'AIMPLAS està cofinançada amb fons europeus dins del Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2021-2027.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.