240504 INN Docs labIvace +i Internacional, dependent de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme que gestiona Nuria Montes, ha organitzat una missió inversa de productors i especialistes internacionals en producció que han viatjat a València per a conéixer projectes documentals valencians durant la huitena edició del Festival DocsValència Espai de No Ficció, que se celebra del 3 a l'11 de maig. (6-05-2024)


La directora general d'Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, ha explicat que aquesta acció s'emmarca en “l’aposta de la Conselleria d'Indústria per donar suport a la internacionalització de les indústries culturals i creatives de la Comunitat Valenciana, de les quals el Festival DocsValència és un excel·lent referent”.

Al tradicional suport de l’Ivace a aquest festival amb professionals que ajuden a internacionalitzar l'oferta audiovisual de la Comunitat Valenciana, se suma el suport a dos dels projectes seleccionats en el DOCS Lab, amb una quantia econòmica a càrrec d'entitats col·laboradores per a facilitar la seua participació en el Festival de Cinema de Guadalajara el mes de juny, en una iniciativa organitzada per Ivace+i Internacional.

Ester Olivas ha explicat que en aquesta huitena edició, Ivace+i Internacional ha organitzat una missió inversa “integrada per 5 professionals procedents de Mèxic, l'Uruguai, el Regne Unit, Cuba i els Estats Units”. Es tracta de jurats en festivals, assessors de projectes en diferents àrees com a distribució, finançament o coproducció, responsables de desenvolupament d'estratègies de comunicació, producció i assessoria de festivals internacionals.

Les persones que integren la missió inversa participaran durant quatre dies en tallers, assessories i reunions one-to-one amb deu projectes de la Comunitat Valenciana. L'objectiu és acompanyar als documentalistes durant el llarg camí que suposa crear una pel·lícula documental, facilitar la seua mentorització en totes les fases del procés i ésser un impuls per a la correcta execució dels diferents passos que han de seguir.

Convidats internacionals

En aquesta acció d’Ivace+i Internacional participen Emiliano Mazza De Lucca, director i productor procedent de l'Uruguai. De Lucca és assessor de desenvolupament i ha realitzat campanyes d'impacte en diversos espais de formació.

A DE Lucca se suma Adriana Castillo, procedent de Mèxic i representant de Platí Indústria-Egeda, amb 20 anys d'experiència en el desenvolupament i implementació d'estratègies de comunicació per a diferents públics. Ha participat en projectes cinematogràfics a escala nacional i internacional i produït projectes culturals i documentals.

Ana Vicente, del Regne Unit i en representació de Dogwoof és cap de vendes, responsable d'establir i seguir les estratègies de vendes de llargmetratges, sèries i projectes com Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song, The Mola Agent, I Am Greta, Stray, Cunningham, Maiden i Minding the Gap.

Juliana Fanjul, procedent de Cuba, està a càrrec de la Càtedra Documental de l’EICTV. Després d'estudiar comunicació a Mèxic, es va especialitzar en realització de documentals a Cuba. Va continuar els seus estudis a Suïssa, on va obtindre un Màster en Realització Cinematogràfica en la Haute *École d’Art et Design de Ginebra. El seu primer llargmetratge, Xiques (Visions du Réel, 2015) va obtindre el Gran Premi en el Festival de Drets Humans de París.

Lucila Moctezuma completa el grup de convidats. Procedent dels Estats Units, Moctezuma és consultora sènior de programes d'artistes en Points North Institute, on codirigeix la reconeguda Beca Diane Weyermann. Programadora internacional del festival Hot Docs al Canadà i membre del Comité de Programació de documentals del Festival Internacional de Cinema de Morelia a Mèxic, és a més consultora de programes d'importants organitzacions, com Sundance.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.