240426 FOTO INN Visita Carrasco NUTAIL'Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i) secunda amb prop de 250.000 euros una investigació liderada per l'Institut Tecnològic de l'Energia (ITE) dirigida a abordar el desafiament creixent en la gestió de bateries mitjançant una segona vida a les bateries de liti (26-04-24)

A través d'aquesta investigació, l'ITE ha aconseguit obtindre un diagnòstic detallat de les bateries així com implementar un *desensamblaje sistemàtic que permet definir en quin estat es troben les bateries i en funció de les dades obtingudes donar-li una nova utilitat o usar per a reciclar.

Per al secretari autonòmic d'Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, aquest projecte de recondicionament de bateries de liti provinents del sector de la mobilitat és “avantguardista i està en línia amb el model energètic en el qual està treballant la conselleria d'Innovació que lidera Nuria Montes, basat en un major impuls a la transició energètica, l'economia circular, l'eficiència energètica, les energies renovables i l'autoconsum”.

En aquest sentit, Carrasco ha afegit que “iniciatives com aquesta fomenten l'economia circular millorant la vida útil, el rendiment, la reutilització i l'eficàcia d'un dels components més crítics dels vehicles com són les bateries, afavorint, per tant, la sostenibilitat del sector”.

El secretari autonòmic d'Indústria ha fet aquestes declaracions durant la seua visita l'empresa NUTAI, qui col·labora amb el centre tecnològic ITE en aquesta investigació i on ha pogut conéixer de primera mà el treball que fan en el desenvolupament de productes i solucions d'automatització industrial avançada en els sectors d'automoció i mobilitat.

Felipe Carrasco ha recorregut les instal·lacions de NUTAI, ha visitat els tallers de mecatrònica on l'empresa treballa amb tecnologies com la robòtica col·laborativa, la visió artificial i la intel·ligència artificial i ha visitat la zona de showroom on ha destacat “el compromís de NUTAI amb la innovació i la sostenibilitat en l'entorn industrial i energètic i la seua aposta pel desenvolupament de tecnologies sostenible”.

Hidrogen verd

Durant la visita el secretari autonòmic s'ha reunit amb representants de NUTAI els qui li han traslladat les diferents accions que estan desenvolupant en el camp de l'hidrogen verd.

Carrasco els ha informat de la taula de treball que està en marxa entre la Generalitat i les principals empreses i entitats del sector per a impulsar la generació d'hidrogen verd en la Comunitat al mateix temps que els ha advertit de la línia de 2 milions d'euros que la unitat d'energia d'Ivace+i publicarà per a afavorir la implantació d'aquesta tecnologia en el nostre territori.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.