area industrial

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, i la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, han anunciat la creació d’una mesa interdepartamental de sòl industrial de la Comunitat Valenciana. Així, han avançat que hi estaran representades les conselleries d’Indústria i de Medi Ambient, els ajuntaments de la Comunitat Valenciana i el sector privat “amb l’objectiu de desenvolupar un pla estratègic d’impuls al sòl industrial per al període 2024-2027, en el qual s’han d’establir unes bases sòlides per al desenvolupament futur”. (20-4-24)

Esta mesa interdepartamental estarà coordinada pel director general d’Indústria, Manuel Rosalén, i pel director general d’Urbanisme, Paisatge i Avaluació Ambiental, Miguel Ángel Ivorra.

Per a Montes, el sòl industrial és un dels aspectes que més preocupa el sector empresarial i, per això, ha subratllat que des de la Generalitat “volem donar, en el marc del Pla Simplifica l’impuls definitiu a la creació de sòl industrial necessari a la Comunitat Valenciana”.

Cal recordar que la Conselleria d’Indústria, a través d’Ivace+i, s’ha consolidat com a referent de sòl industrial i d’impuls als parcs empresarials de la Comunitat Valenciana.

Per la seua part, Pradas ha destacat l’aposta de la Generalitat “per a conjugar la protecció al medi ambient amb el creixement de les empreses, la qual cosa implica el desbloqueig de sòl industrial en les zones en les quals siguen compatibles les activitats”. “El progrés de la Comunitat Valenciana és compatible amb els valors ambientals i ecològics”, ha remarcat la titular de Territori.

Estratègia de reindustrialització

Nuria Montes ha destacat que la Generalitat està ultimant l’elaboració d’una estratègia de reindustrialització 2024-2028 per a aconseguir que, en finalitzar esta dècada, la indústria genere un 20 % del valor afegit total de l’economia de la Comunitat Valenciana. En este sentit, ha subratllat que el Pla Simplifica de la Generalitat serà una de les pedres angulars d’esta estratègia.

Així mateix, ha recordat diferents actuacions que està implementant la Conselleria encaminades a reforçar la competitivitat del teixit productiu valencià, i que mobilitzaran enguany al voltant de 330 milions d’euros.

Entre estes es troba l’increment del suport públic a la inversió productiva de les pimes, el foment dels projectes d’innovació empresarial i dels instituts tecnològics, una política més proactiva en la promoció de mercats exteriors per a les empreses valencianes i l’aposta per les energies renovables.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.