L'Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i) ha rebut més de 400 sol·licituds de projectes d'innovació de producte, processos, de Tecnologies d'Electrònica, Informació i Comunicació (TEIC) i d'indústria 4.0 que es preveu generen una inversió empresarial de prop de 52 milions d'euros (2-4-24)

El pressupost que Ivace+i ha destinat a finançar aquest tipus de projectes ascendeix a 10 milions d'euros amb els quals ajudarà a cobrir fins a un 45% de les despeses derivades, entre altres, de la contractació de serveis externs de consultoria i assistència tècnica, de la protecció dels resultats -en projectes d'innovació de producte- despeses de personal tècnic de la pime que participe en el projecte, així com d'adquisició d'actius materials (béns d'equip) o immaterials (palesos, programari) necessaris.

Cal recordar que en aquesta convocatòria, la unitat d'innovació d'Ivace+i ha recuperat l'ajudes per a impulsar la transformació digital de les pimes “amb la fi- ha assenyalat la consellera d'Innovació i presidenta d'Ivace+i, Núria Montes- de dotar a les petites i mitjanes empreses de recursos i eines necessàries per a implantar solucions tecnològiques 4.0 que milloren la seua competitivitat i el seu posicionament en el mercat”.

Destaca l'increment de prop d'un 21% de les sol·licituds per al desenvolupament de solucions innovadores en l'àmbit de les tecnologies de la informació, de l'electrònica i de les comunicacions i en més d'un 24% de les sol·licituds per al desenvolupament i fabricació de nous productes o una millora significativa dels ja fabricats per part de les pimes sol·licitants.

Per a la consellera d'Innovació “les petites i mitjanes empreses saben que la innovació és imperativa, especialment en un context com l'actual. I des de l'Administració hem de facilitar-los les eines i mecanismes per a detectar oportunitats i facilitar-los la inversió en innovació”.

En aquest sentit, Núria Montes ha recordat que un dels objectius del seu mandat és “aconseguir una administració eficient i àgil” i des d'Ivace+i s'està fent un“gran esforç” per a posar en marxa diferents mesures de millora com el reforç de la gestió electrònica i la gestió de processos.

“El nostre objectiu a curt termini- ha afegit la consellera Montes- és reduir les càrregues administratives, simplificar la documentació que es demana als sol·licitants i agilitzar la seqüència de les tramitacions”.

Les convocatòries per a donar suport a projectes d'innovació en pimes s'emmarquen dins del Pla d'I+D+i Empresarial dotat amb un pressupost de 21,8 milions d'euros i amb el qual Ivace+i vol impulsar una economia circular i baixa en carboni, impulsar una economia digital innovadora, i en definitiva una Comunitat més innovadora.

Està previst que la concessió de les ajudes es produïsca després d'estiu.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.