240306 INN Foto4 FoodexLa directora general d'Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, ha viatjat al Japó per a participar en la promoció de la Comunitat Valenciana en el mercat nipó i fer costat a les empreses agroalimentàries valencianes presents en la fira Foodex 2024. (06-03-2024)

Ester Olivas, que ha visitat els estands de les empreses valencianes en la fira Foodex, ha assenyalat que “Ivace+i Internacional ha organitzat la participació agrupada de dotze empreses de la Comunitat Valenciana en aquest certamen”, la qual cosa representa el 15% de la participació espanyola.

Els productes de la Comunitat promocionats en Foodex 2024 són oli d'oliva, olives i adobats, vins, preparats per a paella, aperitius, productes de forn, tòfones, pernil serrà i mel.

Referent a això, la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha recordat que el sector agroalimentari “destaca per la seua proactivitat en els mercats exteriors”, amb la seua presència en els més importants certàmens internacionals i “des del Consell volem donar-los suport en aquesta aposta amb activitats complementàries com un esdeveniment gastronòmic de primer nivell”.

Esdeveniment gastronòmic

En el context de la fira Foodex, Ivace+i Internacional i Turisme Comunitat Valenciana han organitzat un esdeveniment gastronòmic de la Comunitat Valenciana al Japó amb l'objectiu de reforçar la promoció dels productes valencians en aquest interessant mercat.

Ester Olivas ha explicat que amb aquesta acció promocional “volem potenciar al màxim la presència de la Comunitat Valenciana en un dels certàmens més rellevants del sector a nivell internacional i aprofitar la presència d'importants prescriptors i importadors del sector aquests dies en el mercat nipó”.

En aquest esdeveniment gastronòmic han participat tres prestigiosos xefs, que han elaborat una sèrie de plats de la gastronomia de la Comunitat Valenciana per a la seua degustació per part de representants d'empreses importadores, distribuïdores, cadenes de supermercats, restaurants, touroperadores, empreses participants en la fira, i institucions.

En aquest sentit, Ester Olivas ha explicat que el fet de comptar amb una antena al Japó “ens permet realitzar aquest tipus d'accions que van més enllà de la promoció tradicional en fires”.

“Volem aportar més a les empreses prescriptores i importadores de manera que poden gaudir d'una experiència gastronòmica que reforce la imatge de qualitat dels productes agroalimentaris de la Comunitat Valenciana”, ha destacat Olives.

Reconeguts xefs

En aquest esdeveniment, celebrat en el Nihonshokuhin Sogo Kenkyusho, han participat tres prestigiosos xefs. Concretament, Yoshikazu Yanome, xef del restaurant Kaido Sushi Bar, reconegut a Espanya amb el premi de millor sushiman d'Espanya i guardonat amb el cinqué lloc en el certamen mundial Sushi Challenge.

A aquest se suma Vicky Sevilla, xef del restaurant Arrels, la dona més jove d'Espanya a aconseguir una estrela Michelín. I Vicente Rioja, xef de l'Hotel Rioja, reconegut per les seues famoses paelles valencianes.

També ha participat en l'esdeveniment Ulisses Menezo, director i gestor del grup Tastem, que inclou restaurants valencians de renom com Shinkai Tastem, Honoo i Kaido Sushi Bar, aquest últim reconegut amb una estrela Michelín des de la seua obertura i revalidada cada any.

Galeria imatges 

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.