L'Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i), dependent de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, facilita a les empreses de la Comunitat Valenciana la possibilitat de beneficiar-se d'importants deduccions fiscals en l'impost de societats pel desenvolupament de projectes d'R+D+i (12-2-24)

Aquesta ajuda, Ivace+i l'ofereix a través del seu servei d'Entitat de Certificació mitjançant el qual les empreses que desenvolupen aquest tipus de projectes pot deduir-se entre un 12% i un 42% de les despeses dedicades a investigació, desenvolupament i innovació tecnològica.

Les empreses certificades per Ivace+i en els últims cinc anys han obtingut de mitjana un benefici directe de 35.000?€ per projecte.

Per a la presidenta d'Ivace+i i consellera d'Innovació, Núria Montes, “aquest servei és una gran ajuda per a les empreses perquè reforça i impulsa la seua labor d'innovació i investigació”.

El servei d'Entitat de Certificació d'Ivace+i és una via addicional de finançament per a les empreses que realitzen projectes d'I+D i innovació. A diferència d'altres sistemes d'incentius els terminis de tramitació i liquidació són més reduïts i àgils.

Una altra dels avantatges d'aquest servei és que, si l'empresa no genera beneficis en l'exercici fiscal en el qual desenvolupa el projecte, les deduccions poden aplicar-se en els anys següents fins a un límit de 15 anys.
Pot beneficiar-se d'aquest servei qualsevol empresa de caràcter mercantil que tinga la seua seu social o establiment de producció en la Comunitat Valenciana i les activitats de la qual objecte de certificació estiguen localitzades en aquest territori sense límit de grandària o activitat.

Única entitat

Ivace+i és l'única entitat de la Comunitat Valenciana acreditada per l'Entitat Nacional de Certificació (ENAC) per a emetre certificats de projectes d'R+D+i a l'efecte de deduccions fiscals.

En l'àmbit nacional hi ha únicament altres 11 entitats acreditades, totes elles privades i totes integrades en el Comité Tècnic Assessor del Ministeri d'Economia, Comerç i Empresa (MINECO).

En els últims cinc anys, l'Institut Valencià de Competitivitat i Innovació ha emés 161 certificats que han permés a les empreses, amb plena garantia jurídica, un retorn econòmic directe de més de 5,8 milions d'euros.

Ajuda per a mostraris

El teixit empresarial de la Comunitat Valenciana està marcat per un protagonisme de sectors tradicionals com el joguet, tèxtil, calçat, fusta moble i marroquineria els qui cada any desenvolupen mostraris de les diferents col·leccions.

El desenvolupament d'aquests catàlegs es considera activitat d'innovació i a través del servei d'Entitat de Certificació poden deduir-se fins al 12% les activitats de disseny i materialització dels prototips que incorporen les seues noves col·leccions.

“Els mostraris- ha assenyalat Núria Montes- són la targeta de presentació de les empreses; una eina de màrqueting fonamental per a arribar als seus clients i imprescindible per a reforçar la imatge i reputació de les empreses dins del seu sector”.

Segells innovadors

Ivace+i també acredita les certificacions de PIME innovadora i Jove Empresa Innovadora (JEI).

En el cas de JEI, la certificació és una declaració de reconeixement a l'empresa sol·licitant de la seua capacitat d'incorporar innovació de manera sistemàtica així com la importància de la component tecnològica en el seu pla empresarial.

En el cas de Pime Innovadora, la certificació és una declaració de reconeixement a l'empresa sol·licitant que la seua activitat és intensiva en R+D+i.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.