Ajudes ID Carrusel ValL'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), adscrit a la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, convoca ajudes per valor de 5,5 milions d'euros per a impulsar la inversió de les petites i mitjanes empreses en projectes d'R+D empresarial (28-12-23)

Amb aquestes ajudes, emmarcades dins del Pla d'R+D+i Empresarial, l'Ivace cerca finançar aquelles iniciatives, desenvolupades bé de manera individual per pimes, bé en cooperació amb grans empreses, que suposen un avanç significatiu del coneixement i que permeten donar solució a incerteses científiques o tecnològiques.

Per a la consellera d'Innovació i presidenta de l'Ivace, Núria Montes “invertir en R+D és invertir en progrés, eficiència i productivitat a llarg termini, al mateix temps que suposa per a les empreses generar un avantatge competitiu i mantindre's a l'avantguarda de les innovacions tecnològiques en el sector”.

A través d'aquestes ajudes per a projectes d'R+D, l'Ivace finança a les empreses fins al 60% de les despeses derivades del personal investigador dedicat al projecte, de la contractació de serveis d'R+D, assistència i consultoria, de la compra de materials i l'amortització d'equipament i instrumental utilitzat en exclusiva per al desenvolupament del projecte, així com de l'adquisició de llicències i patents necessaris.

La consellera Núria Montes s'ha referit a les dificultats a les quals moltes empreses es poden enfrontar per a finançar i realitzar els seus projectes “el que pot limitar la seua capacitat per a adoptar noves tecnologies i processos”.

“Per a mitigar aquestes dificultats i facilitar el desenvolupament dels projectes- ha destacat Núria Montes- l'Ivace podrà anticipar fins a un 75% de la subvenció concedida amb la presentació d'una garantia per part de l'empresa del 25% de l'import a anticipar”.

Novetats

Poden beneficiar-se de les ajudes d'R+D de l'Ivace les xicotetes i mitjanes empreses, les cooperatives i les joves empreses innovadores (menys de cinc anys d'antiguitat). Per a aquestes últimes no s'estableix un mínim de personal propi per a poder ser beneficiàries.

Els projectes subvencionats poden dur-los a terme bé les pimes de manera individual, bé en cooperació amb grans empreses.

En el cas dels projectes en cooperació, els consorcis hauran d'estar constituïdes per un mínim de dues empreses independents entre si, havent de ser almenys una d'elles pime; si bé com a novetat d'aquest any superat el número de dues empreses, no serà necessari el compliment del requisit de grandària i d'independència en la resta de les empreses participants en el projecte.

Un altre dels requisits d'aquesta convocatòria és el compliment del principi europeu de “no causar un perjudici significatiu al medi ambient (DNSH)” per part de tots els projectes que vagen a ser secundats.

L'aplicació de l'est principi demostra un compromís ferm cap a un desenvolupament sostenible, garantint que les iniciatives no sols impulsen el creixement econòmic, sinó que ho facen de manera sostenible, evitant impactes negatius irreparables.

El termini per a la presentació de sol·licituds s'obri el 9 de gener de 2024 i finalitzarà el 22 de febrer.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.