La Comunitat Valenciana ha registrat una inversió estrangera bruta per valor de 2.470 milions d'euros en el període gener – setembre de 2023, segons les últimes xifres notificades pel Registre d'Inversions Exteriors (RIE). (21-12-23)


La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha destacat “les excel·lents dades d'inversió en la Comunitat Valenciana, amb xifres que ens situen com la segona regió receptora d'inversions a Espanya i amb la major xifra d'inversió de l'última dècada”.

“Les dades corresponents al període gener-setembre de 2023 suposen un increment del 90% respecte al mateix període de l'any anterior, un dinamisme que contrasta amb el descens de la mitjana espanyola situat en un 23%”, ha assenyalat.

Les inversions estrangeres han experimentat un descens generalitzat en tota Espanya, amb la Comunitat Valenciana i Astúries com les úniques Comunitats Autònomes que registren un increment en aquest període.

Nuria Montes ha explicat que les excel·lents dades de 2023 són fruit d'algunes grans adquisicions amb forta participació de capital estranger. Entre elles es troba la compra de IVI-RMA per KKR, la major operació corporativa de la Comunitat Valenciana.

“Aquestes operacions – ha comentat Montes - són una mostra de l'elevat nivell de les nostres empreses i de l'interés que desperta la Comunitat Valenciana entre l'inversor estranger”.

Segons l'origen de la inversió, en el període gener setembre de 2023, els Estats Units se situa com el primer inversor, amb un valor de 1.980 milions d'euros i el 80% de la inversió total en aquest període. Li segueixen el Regne Unit, amb 127 milions d'euros, amb el 5% del total i Àustria, amb el 3%.

A continuació se situen altres països com Itàlia, França, Suïssa, Xile i Dinamarca, tots ells amb inversions superiors als 20 milions d'euros.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.