231116 INNO Foto Felipe Redit SummitEl secretari autonòmic d'Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, ha inaugurat la 3a edició de Redit Summit on ha assenyalat que aquesta trobada “és una oportunitat i un magnífic exemple per a les empreses de la Comunitat Valenciana del que suposa la cooperació i la col·laboració empresarial” (16-11-23)

Aquest esdeveniment, organitzat per la Xarxa d'Institut Valencià de Competititivitat Empresarial (Ivace) ha reunit en l'Oceanogràfic de València a més de 500 professionals de l'àmbit científic- tecnològic i industrial.

Aquesta tercera edició de Redit Summit posa el focus en la col·laboració i en la “important i necessària” labor de transferència tecnològica a les empreses que desenvolupen els centres tecnològics de la Comunitat Valenciana i és aparador de casos reals de cooperació entre empreses i instituts tecnològics, molts d'ells recolzats per l'Ivace.

Per al secretari autonòmic d'Indústria “és impossible pensar en un escenari en el qual no existisca la col·laboració i la cooperació entre les empreses i els centres d'investigació, entre les empreses i l'administració o entre l'administració i els centres tecnològics”.

En aquest sentit, Felipe Carrasco ha reiterat que la fórmula del Consell serà la de “treballar junts, de manera activa, escoltant el que ha de dir cadascun i prenent decisions de manera consensuada”.

Coneixement i innovació

Els eixos sobre els quals s'assentisca l'estratègia en política industrial de la conselleria d'Innovació són el coneixement, la investigació i el desenvolupament innovador “que resulten d'eixa tan necessària col·laboració publicoprivada que ens permeten trobar la millor solució a cada moment als reptes de les empreses i al conjunt de la nostra societat” ha assenyalat Felipe Carrasco

En aquesta comesa, el paper dels 11 centres tecnològics de la Comunitat Valenciana “té un valor diferencial que és fonamental per a potenciar i facilitar la inversió empresarial en R+D i en innovació si volem afavorir i consolidar el creixement empresarial” ha afegit el secretari autonòmic d'Indústria.

La unitat d'innovació de l'Ivace treballa amb una visió global finançant projectes d'R+D que donen resposta als reptes d'un determinat subsector o sector específic al mateix temps que dona suport a la investigació que hui encara no té resultats que es puguen transferir a les empreses, però, sense la qual, no seria possible avançar en noves tecnologies, nous materials, nous productes o serveis que sí que siguen una realitat en un futur pròxim.

Cada any l'Ivace finança més d'un centenar de projectes innovadors dels centres tecnològics en els quals col·laboren més de 300 petites i mitjanes empreses de la Comunitat Valenciana.

Aquesta col·laboració ha demostrat ser efectiva i està permetent desenvolupar projectes cada vegada més ambiciosos en l'àmbit de la salut, l'economia circular, la indústria 4.0, la fabricació additiva o les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (Tics) que estan ajudant a cobrir les necessitats reals de les empreses.

 

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.