INNOV Foto Carrasco Moda SostenibleEl secretari autonòmic d'Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, ha inaugurat la 2a edició del congrés internacional de moda sostenible “Future of Fashion” on ha defensat l'aposta de la Generalitat perquè València siga capital de moda sostenible en el Mediterrani (13-11-23)

“La Comunitat Valenciana té múscul industrial, experiència avalada, agents d'innovació especialitzats i un enclavament logístic i geogràfic estratègic que fan a València mereixedora d'aquesta capitalitat” ha assenyalat Felipe Carrasco durant la seua intervenció.

El congrés internacional de moda sostenible està organitzat per la *Fundació del *Disseny de la Comunitat Valenciana amb el finançament de l'Ivace i l'Ajuntament de València.

Durant dos dies reuneix a València a professionals de la indústria de la moda, a empreses productores i a divulgadors de la moda sostenible internacional.

Sota el lema “From ideas to action” (de les idees a l'acció) la trobada busca ser plataforma de creació, experimentació i intercanvi de coneixement des del disseny entorn de la transformació de les indústries de la moda.

“La moda és un dels sectors més destacats de l'economia espanyola, amb major projecció, resiliència i capacitat innovadora que té a curt termini com a repte la transició verda”.

Líder europeu

Hui dia es generen a l'any a Espanya més de 900.000 tones de residus de roba dels quals, tan sols, el 3% es recupera a través de la venda de roba de segona mà.

Espanya, i en concret la Comunitat Valenciana, és líder europeu en el processament i transformació de residu industrial mitjançant tècniques de reciclatge mecànic, malgrat les limitacions a les quals s'enfronten les empreses.

En l'àmbit nacional existeixen únicament 19.000 contenidors i tan sols 7 punts de tractament de tot el residu tèxtil que es genera “el que ens porta prendre mesures i a conscienciar i comprendre- ha assenyalat Felipe Carrasco- que la moda sostenible és una necessitat”.

Suport del consell

El secretari autonòmic d'Indústria ha reiterat el “caràcter proactiu i col·laborador del govern valencià per a afrontar els reptes de les empreses de la Comunitat en aquesta matèria”.

Entre aquestes restes destaquen la necessitat de models de gestió més circulars, de processos de fabricació més sostenibles, el desenvolupament de peces més duradores, per la certificació sostenible o la traçabilitat en els processos entre altres.

En aquest sentit, Felipe Carrasco ha assenyalat que la conselleria d'Innovació, a través de l'Ivace, posarà les energies renovables com a estratègia bàsica d'actuació en aquesta legislatura i a prioritzar els projectes d'R+D+i d'empresa en línia amb el Pacte Verd Europeu.

 

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.