231108 INN foto dgearguellesEl director general d'Energia i Mines, Manuel Argüelles, ha destacat en la 8a edició del Fòrum de Sostenibilitat la “ferma aposta de la Generalitat per la descarbonització de l'economia” per al que l'InstitutValencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), dependent de la conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme “està gestionant 210 milions d'euros per a impulsar la transició energètica en la Comunitat Valenciana” (8-11-23)

Així doncs, Ivace Energia compta amb una bateria de línies d'incentius per a fomentar l'eficiència energètica en les empreses, l'autoconsum, l'emmagatzematge darrere de comptador, la climatització renovable, la rehabilitació energèticad'habitatge i actuacions de regeneració urbana en municipis de menys de 5.000 habitants i la mobilitat elèctrica.

Per a Argüelles, la transició energètica cap a un futur descarbonitzat “constitueix un desafiament sense precedents” i la seua vegada “obri un ampli ventall d'oportunitats en el qual la Comunitat compta amb totes els componentsper a liderar el canvi de model energètic”.

La Comunitat, tal com ha explicat compta amb empreses “molt capdavanteres” en temes d'emmagatzematge, en fabricació de panells, fabricació d'inversors, desenvolupadors i enginyeries i per tant “estem en posició i davant l'oportunitatde reforçar aquesta indústria i que la Comunitat lidere el canvi energètic”.

Per al director general, cal aprofitar la transició energètica per a generar “ocupació de qualitat, innovador, fer emergir nou talent i retindre el que tenim i constitueix una aposta estratègica amb el repte d'avançar cap a unfutur més sostenible”.

Així mateix, ha posat en relleu la “necessitat imprescindible de guanyar en sobirania energètica”, tal com ha posat de manifest el conflicte d'Ucraïna, “per a protegir-nos i ser energèticament competitius enfront dels conflictesgeopolítics”.

En aquest sentit, ha reafirmat l'aposta de la conselleria d'Innovació, per “facilitar, agilitzar i simplificar els tràmits administratius” i per impulsar “la creació d'un hub d'empreses per a generar un pol industrial en matèriad'energies renovables”.

La trobada Fòrum de Desenvolupament Sostenible València Green Summit, finançat per lIvace, i organitzat per Cambra València reuneix a València a experts, líders empresarials, acadèmics i representants de l'administració públicaper a abordar els desafiaments i oportunitats que afronta el planeta.

 

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.