Foto INNO Carrasco Foro Sostenibilidad DEFEl Secretari autonòmic d'Indústria, Comerç, Consum i Energia, Felipe Carrasco, ha assenyalat l'aposta del govern valencià per la sostenibilitat “com a palanca de canvi, que permetrà afrontar amb èxit els reptes i oportunitats de l'economia del present i del futur i que ajudarà a crear nous llocs de treball qualificats” (7-11-23)

Felipe Carrasco ha fet aquestes declaracions en la inauguració de la 8a edició del València Green Summit: Fòrum de Desenvolupament Sostenible on ha incidit que “la sostenibilitat és un repte que requereix un exercici de consciència social i responsabilitat de tots els agents implicats en aquest propòsit”.

La trobada Fòrum de Desenvolupament Sostenible València Green Summit , organitzat per la Cambra de Comerç de València amb el finançament de l'Ivace, reuneix a València a experts, líders empresarials, acadèmics i representants de l'administració pública per a abordar els desafiaments i oportunitats que afronta el planeta.

Durant la seua intervenció el Secretari autonòmic d'Indústria ha destacat el “paper clau” de les empreses en aquest procés de canvi “pel seu immens paper transformador no sols de l'economia, sinó també de la societat, dels models de producció i del consum”.

En aquest sentit, també ha reconegut "l'esforç” que la indústria, en concret sectors com la moda, l'electrònica i la construcció, realitza en la millora contínua de l'eficiència energètica i en la substitució de combustibles.

Per a Felipe Carrasco la innovació, la investigació, la cooperació i la col·laboració publicoprivada cobren gran importància en tot aquest procés.

Així les coses ha indicat que la conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, a través de l'Ivace, té en el seu full de ruta prioritzar, dins del seu pla d'I+D+i Empresarial aquells projectes d'empreses en línia amb el Pacte Verd Europeu i que impulsen mesures com la circularitat, l'ecodisseny, la simbiosi industrial o l'aprofitament i valoració de residus.

D'igual mode ha informat que en matèria energètica “treballarem en una transformació del sistema energètic que ajude a potenciar les sinergies entre les oportunitats que ofereixen les noves energies renovables i el d'un sòlid creixement de la indústria manufacturera”.

Així les coses l'objectiu és “liderar projectes estratègics que faciliten la captació de fons europeus, i que ens permeta participar en les grans convocatòries de finançament estatal” ha afegit Carrasco.

La 8a edició del València Green Summit: Fòrum de Desenvolupament Sostenible continua a la vesprada amb un monogràfic d'energia en el qual participa el director general d'energia i mines, Miguel Arguelles.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.