FOTO Innov Adjudicación Ayudas idiL'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), dependent de la conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, ha adjudicat a 250 empreses ajudes per valor de 10,1 milions d'euros per al desenvolupament de projectes d'investigació, desenvolupament tecnològic i innovació empresarial (6-11-23)

Aquestes ajudes s'emmarquen dins del Pla d'I+D+i Empresarial de 2023 de l'Ivace el qual s'ha convertit en un marc estable de finançament per a les petites i mitjanes empreses.

Per a la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, les ajudes del Pla d'I+D+i empresarial de l'Ivace “estan contribuint a elevar el pes de la inversió privada en I+D+i de la nostra Comunitat amb mesures finançades pels fons europeus FEDER que permeten que les empreses assumisquen projectes que impliquen risc tecnològic i que en altres condicions serien més difícils d'assumir, especialment per les nostres pymes”.

Projectes d'I+D

Els programes d'I+D pyme i I+D en cooperació tenen com a objectiu contribuir al desenvolupament i millora les capacitats d'investigació i innovació empresarial i la consolidació d'empreses generadores de tecnologia.

En aquesta edició s'han finançat un total de 71 iniciatives en línia amb els àmbits prioritaris en l'Estratègia d'Especialització Intel·ligent de la Comunitat Valenciana (S3CV), de les quals el 10% són d'empreses joves i innovadores que aposten per invertir en I+D.

Per a la màxima responsable d'innovació i indústria de la Comunitat Valenciana aquesta dada “posa de manifest la capacitat investigadora de les petites empreses des de les seues fases primerenques de creixement”.

Dins de la convocatòria d'I+D pyme s'han finançat 49 projectes individuals dels quals el 30% apliquen en àmbits com les Tics (Tecnologies de la Informació i les Comunicacions ) i la biotecnologia amb un increment dels projectes vinculats als sectors tradicionals.

Per part seua, prop del 70% dels projectes d'I+D en cooperació són d'àmbits com les Tics, la biotecnologia verda i l'economia circular.

En aquest sentit, en els 11 consorcis recolzats en aquest programa participen un total de 22 empreses de les quals 8 d'elles són grans empreses amb un paper tractor en aquests projectes.

La inversió prevista per les empreses per a l'execució d'aquests projectes supera els 10 milions d'euros.

Projectes d'innovació

En aquesta convocatòria, l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial ha finançat amb prop de 7 milions d'euros un total de 175 projectes innovadors per al desenvolupament de projectes d'innovació de nous productes, nous processos i per al desenvolupament de solucions innovadores en els àmbits de les Tecnologies de l'Electrònica, Informàtica i Comunicació (TEIC).

D'aquests 175 projectes, més de la meitat es refereixen al desenvolupament de noves aplicacions, dispositius o solucions innovadores mitjançant a l'ús de les TEIC per a la seua comercialització i aplicació en l'àmbit industrial.

Així les coses, s'ha detectat un important creixement en el nombre de projectes relacionats amb la posada en marxa de mètodes o tècniques de producció ecoeficients contribuint amb això a reforçar els models d'economia circular de les empreses.

Les empreses han previst invertir 18,7 milions d'euros en el desenvolupament d'aquests projectes.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.