Arguelles OrihuelaEl director general d’Energia i Mines, Manuel Argüelles, ha destacat a Orihuelael “ferm compromís” de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme d’“impulsar de manera real i efectiva una xarxa emmallada de punts de recàrrega de vehicles elèctrics a la Comunitat Valenciana” (3-11-23)

En este sentit, el director general ha posat l’accent en la necessitat d’“intensificarsignificativament” el desenvolupament de la infraestructura de recàrrega elèctrica, perquè “és imprescindible i clau per a aconseguir l’enlairament real de la mobilitat elèctrica”.

Per a Argüelles, la mobilitat “és, sens dubte, un pilar fonamental en la transiciócap a un nou model energètic descarbonitzat” i l’estratègia de la Conselleria “implica donar suport a les iniciatives que donen prioritat a les formes de transport més netes i eficients, especialment la mobilitat elèctrica”.

El titular d’Energia s’ha manifestat en estos termes en la posada en marxa del’estació de recàrrega ultraràpida de La Zenia Boulevard, a Orihuela, una de les estacions de càrrega per a vehicles elèctrics amb més nombre de carregadors ultraràpids de la Comunitat Valenciana.

Per a implantar-la, Ivace Energia, dependent de la Conselleria d’Innovació, Indústria,Comerç i Turisme, ha destinat, en el marc del programa Moves, 250.000 euros; un poc més del 45 % del cost d’este projecte, que ha sigut impulsat per les empreses Ionitiy i Miralavega.

En total, a través del programa Moves III, Ivace Energia ha destinat 48 milionsd’euros per a facilitar la compra de vehicles elèctrics i 33 milions a punts de recàrrega elèctrics.

1,7 milions per a projectes a Orihuela

En la seua intervenció, el director general ha posat de manifest com és d’importantel suport de l’Ivace en l’impuls de la mobilitat elèctrica, l’eficiència energètica i les energies renovables a Orihuela, per a la qual cosa ha destinat 1,7 milions d’euros.

Així doncs, Argüelles ha recordat que la Generalitat, a través de l’Ivace, hadestinat un total d’1,2 milions d’euros per a impulsar 77 projectes d’empreses de la localitat dirigits a la millora de l’eficiència energètica en els processos productius; la implantació de les energies renovables, especialment l’autoconsum, i el desenvolupamentd’iniciatives de mobilitat elèctrica, com ara l’adquisició de vehicles i l’establiment de punts de recàrrega elèctrics.

A més, junt amb el suport de l’estació de recàrrega ultraràpida, l’Ivace ha donatsuport a la implantació al municipi de 12 punts de recàrrega lents i 22 semiràpids, tots públics, per a la qual cosa ha destinat 75.600 euros a l’Ajuntament d’Orihuela.

Finalment, ha concedit 504.000 euros per a donar suport a un total de 117 projectespresentats per particulars del municipi, que van des de la compra de vehicles elèctrics fins a la rehabilitació energètica d’edificis o la implantació d’energies renovables.

L’estació de recàrrega de La Zenia Boulevard, amb un total de sis carregadors,de 350 kW cada u i una potència total de 1.200 kW instal·lats, permet, en els vehicles capacitats per a fer-ho, una recàrrega de 15 minuts del 10 % fins al 80 % de l’estat de recàrrega, és a dir, 100 km en 5 minuts.

En la seua intervenció, Argüelles ha agraït l’aposta de Ionity per la ComunitatValenciana i ha posat l’accent que la nova estació de recàrrega situada a l’AP-7, en concret l’eixida 763, “compta amb una ubicació estratègica” en una zona que atrau un gran nombre de turistes nacionals i internacionals.

 

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.