8c68f1ef f820 49a5 bedc 1f5420268372El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, acompanyat per la directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, ha desenvolupat la primera jornada de treball a Xile, en el marc de la missió institucional i comercial que se celebra aquesta setmana. (22-11-22)

Rafa Climent s'ha reunit amb el conseller Econòmic i Comercial d'Espanya a Xile, Alvaro Dénia, per a conéixer de primera mà la situació comercial del país així com les oportunitats que ofereix el mercat per a les empreses de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, Climent ha destacat les positives previsions econòmiques del mercat xilé, amb xifres que indiquen que l'activitat econòmica s'acosta a nivells prepandèmia, amb un creixement previst del 2% en 2022. La seua pertinença a l'Aliança del Pacífic, juntament amb Mèxic, Colòmbia i el Perú li dona estabilitat i ho converteix en una potència comercial.

La sostenibilitat ha centrat la segona reunió que s'ha celebrat amb l'Agència Xilena de Sostenibilidad, entitat encarregada de la consolidació de l'economia circular pertanyent al Ministeri d'Economia que ha iniciat al costat d'altres entitats locals un Ampli procés participatiu del qual ha resultat el Full de ruta per a un Xile Circular al 2040.

Climent ha assenyalat la importància de crear sinergia amb aquells organismes que persegueixen una mateixa fi i conéixer amb detall les seues línies d'acció per a fomentar l'economia circular i poder traslladar les millors polítiques a la Comunitat Valenciana.

A continuació, Rafa Climent i María Dolores Parra s'han reunit amb representants del Ministeri de Medi Ambient amb un agenda relacionada així mateix amb les línies de treball entorn de l'economia circular. Seguidament, han tingut l'ocasió de mantindre una trobada amb el Director del Casal Valencià a Xile.

El viatge del conseller Climent coincideix amb el desenvolupament d'una missió comercial integrada per 7 empreses de la Comunitat Valenciana que estan desenvolupant una agenda comercial elaborada per l'antena de l’Ivace en aquest mercat.

Entre els assistents a la missió comercial, destaquen dues signatures d'alimentació, un fabricant de materials de construcció, cosmètica i tres empreses de perfil tecnològic en el sector farmacèutic, automoció i enginyeria de processos.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.