L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha adjudicat les ajudes de 2022 per al desenvolupament de projectes d'innovació de nous productes, nous processos, per al desenvolupament de solucions innovadores en l'àmbit de les TEIC (Tecnologies de l'Electrònica, Informàtica i Comunicació) i per a projectes d'investigació industrial o desenvolupament experimental (21-11-22)

En total han sigut 227 els projectes d'innovació finançats, dels quals, el 58% (154 iniciatives) es refereixen al desenvolupament de noves aplicacions, dispositius o, solucions innovadores mitjançant l'ús de les TEIC per a la seua comercialització i aplicació a l'àmbit industrial.

“Es tracta de projectes amb una gran maduresa i especialització que posen de manifest- ha assenyalat el conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent- que existeix en la Comunitat Valenciana un sector important que desenvolupa un tipus de producte tecnològic amb alt valor afegit i amb capacitat de competir en l'àmbit nacional i internacional”.

Encara que la majoria d'aquests 154 projectes TEIC estan relacionats amb la gestió empresarial, des de l'Ivace s'ha observat un important creixement en el nombre de projectes relacionats amb la digitalització i l'automatització industrial així com de projectes enfocats a l'àmbit de la medicina i la salut, de la biotecnologia, els videojocs, animació i disseny.

L'Ivace ha finançat aquests 227 projectes d'innovació amb més de 8,8 milions d'euros i ha concedit a cadascuna de les empreses beneficiàries la intensitat màxima de l'ajuda disponible que en el cas de les mitjanes empreses és del 35% dels costos subvencionables i per a les xicotetes i microempreses del 45% dels costos subvencionables.

Ajudes R+D

Prop d'un centenar d'empreses de la Comunitat Valenciana s'han beneficiat de les ajudes de l'Ivace per al desenvolupament de projectes de R+D de manera individual i en col·laboració amb empreses.

Es tracta de 69 projectes que la unitat d'innovació de l'Ivace finançarà amb quatre milions d'euros i que ajudarà a donar suport als prop de 10 milions d'euros que les empreses tenen previst invertir.

Dins de la convocatòria de R+D per a PIME s'han adjudicat 51 projectes individuals dels quals el 33,34% apliquen en àmbits com el de l'automoció, les energies renovables, l'eficiència energètica així com en el sector del plàstic i envasament on s'ha detectat un notable increment en els projectes vinculats a l'economia circular.

Per part seua, prop del 50% dels projectes de R+D en cooperació són de l'àmbit de tecnologia d'aliments, biotecnologia verda i aplicables al sector del plàstic i envasats.

En els 18 consorcis secundats participen un total de 39 empreses, 13 d'elles són grans empreses, i exerceixen un paper tractor en aquests projectes en els quals s'afavoreix la col·laboració amb les pimes.

Pla R+D+i 2023

Les ajudes concedides s'emmarquen dins del Pla de R+D+i Empresarial “amb el qual hem creat un marc de finançament estable per a les petites i mitjanes empreses, dinamitzador i amb mesures enfocades a impulsar la seua competitivitat” ha assenyalat Rafa Climent.

Aquest pla tindrà l'any vinent un pressupost de 26 milions d'euros i entre les novetats previstes dins de les convocatòries de R+D és la de potenciar, encara més si cap, les accions dirigides a la indústria així com les activitats empresarials de suport tecnològic a les empreses”.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.