visita_sor_iberica_004web.jpgL’empresa SOR IBÈRICA fabrica amb el suport de l’IMPIVA el primer contenidor marítim de plàstic amb fibra de vidre (3-3-10)   La Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació, a través de l’IMPIVA, ha abonat la fabricació del primer contendre marítim de plàstic reforçat amb fibra de vidre que suposarà una autèntica innovació per a les empreses del sector del transport que podran estalviar en combustible, disminuir les necessitats de manteniment i evitar el desgast de materials tot això amb l’objectiu de generar un menor impacte ambiental.

Així, l’Institut de la Xicoteta i Mitjana Indústria Valenciana ha recolzat el desenrotllament d’este projecte amb més de 56.000 euros a través del Programa d’Innovació i Desenrotllament Tecnològic. Cal destacar que este contenidor és el primer d’estes característiques que es desenrotlla a Espanya. 

En l’actualitat els contenidors marítims estan construïts a partir de panells metàl·lics exposats a la corrosió i la mercaderia de la qual pot veure’s afectada.

En canvi, el nou contendedor frigorífic marítim desenrotllat per l’empresa Sor Ibèrica d’Alzira està recobert amb un material de qualitat alimentària que garantix que la càrrega pot entrar en contacte amb la unitat sense que esta puga reaccionar químicament amb els materials que ho componen. 

La seua comercialització, prevista per al pròxim mes de juny, suposarà una autèntica revolució per a les empreses del sector del transport els que podran reduir considerablement les emissions de CO2 i  disminuir els costos de  transport optimitzant al màxim les rutes i les seues càrregues. 

El director general de l’IMPIVA, Daniel Moragues, ha visitat este matí les instal·lacions de l’empresa Sor Ibèrica, on hi ha assenyalat que “projectes  com este, posen de manifest que la Comunitat Valenciana és una comunitat innovadora, que les seues empreses aposten per la  diferenciació del producte i açò en moments com l’actual és una dada optimista”. 

Per al responsable de l’Institut de la Xicoteta i Mitjana indústria valenciana “els empresaris són conscients que la innovació és fonamental per a poder competir en un mercat globalitzat i per això el Consell a través de l’IMPIVA posarà a la seua disposició en 2010 un pressupost de 113 milions d’euros”. 

“Les empreses del sector del transport- ha afegit el titular de l’IMPIVA-  han invertit en els últims cinc anys més de 223.000 euros en 422 projectes empresarials que han sigut abonats per l’IMPIVA amb  prop de 36.000 euros”. 

Així mateix, Moragues ha subratllat que el Programa d’Innovació i Desenrotllament Tecnològic de l’IMPIVA “ enguany per primera vegada té caràcter bianual el que permetrà a les empreses planificar accions de més profunditat, disposar de més temps per a portar-les a cap i anticipar els recursos”. 

La iniciativa complirà per primera vegada  amb els requisits de l’Acord sobre Transports Internacionals de Mercaderies Peribles i sobre Vehicles Especials Utilitzats per al Transport (ATP).

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.