Més de 15.000 persones han visitat la mostra que comenzará el seu camí en 2010 en distintes ciutats europees (29-11-09)
“La voluntat de la Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació i de l’IMPIVA- hi ha assenyalat el director general de l’IMPIVA- és difondre la vàlua del disseny valencià i el seu valor afegit en els processos industrials”.
“Cada vegada hi ha més dissenyadors valencians treballant per a empreses estrangeres- ha afegit Daniel Moragues- i de la mateixa manera, els productes de les empreses valencianes estan sent dissenyats moltes vegades per dissenyadors de fora. Este intercanvi és sens dubte positiu, augmenta la projecció internacional i potència el disseny valencià”.
L’Exposició SUMA I SEGUIX de l’IMPIVA, inaugurada el passat 24 de setembre, avoge selecció de peces recents que il·lustren el treball de professionals i empreses, recolzada amb una reflexió sobre com s’ha anat consolidant durant els últims 25 anys una xarxa d’agents, institucions, docents, socials, que ens permeten valorar el disseny com un sector madur, consolidat, amb perspectives de creixement.
Per al titular de l’IMPIVA “és necessari que les empreses consideren el disseny com una fase de projecte imprescindible en els seus processos de i+D i innovació de producte”.
“El disseny- afig Moragues- és un factor decisiu per a la competitivitat ja que augmenta la rendibilitat de les seues inversions al considerar factors d’adequació a usuari i mercat que posicionen millor els productes enfront de la competència”.
En el període 2005-2008 les xicotetes i mitjanes empreses de la Comunitat han invertit més de 72 milions d’euros en 1.150proyectos empresarials de foment del disseny abonats per l’IMPIVA amb més de 22,5 milions d’euros. La organització de l’Exposició SUMA i SEGUIX de l’IMPIVA coincidix amb la celebració de l’Any Europeu de la Creativitat i la Innovació i ha comptat amb dos comissaris d’excepció com són nacho Lavernia i Paco Bascuñán.
En la seua posada en marxa ha col·laborat l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), la Societat Estatal per al Desenrotllament del Disseny i la Innovació (DDI), el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MUVIM), l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València i Vicent Martínez de Punt Mobles.