suma_y_sigue_en_madrid_067web.jpg L'exposició de disseny valencià estarà en el Cercle de Belles Arts de Madrid fins al pròxim 30 de juliol (14-7-10)


El director general de l'IMPIVA, Daniel Moragues, ha presentat hui en el Circule de Belles Arts de Madrid l'exposició SUMA I SEGUIX del disseny a la Comunitat Valenciana que romandrà en la capital d'Espanya fins al pròxim 30 de juliol.

La mostra que ja ha sigut visitada amb gran èxit a València i Brussel·les arreplega un total de 72 productes industrials i elements de comunicació creats durant l'última dècada per part de dissenyadors i empreses de la Comunitat.

"El nostre objectiu- hi ha assenyalat Daniel Moragues- és posar en relleu el disseny valencià, mostrar la rica aportació dels dissenyadors valencians i la seua influència en el treball de professionals i empreses de tot el món, i reconéixer a les empreses que han fet del disseny un instrument de diferenciació i competitivitat".

"La Comunitat Valenciana- ha afegit Daniel Moragues- té la sort de comptar amb un excel·lent planter de professionals del disseny i amb un ampli teixit de xicotetes i mitjanes empreses amb profundes arrels en el nostre territori en què aplicar la creativitat dels dissenyadors"

En este sentit el responsable de l'Institut de la Xicoteta i Mitjana Indústria Valenciana ha manifestat que des del govern valencià es té molt clar que el disseny exercix un paper fonamental com a factor de diferenciació de productes, com a reforç de la imatge i identitat de les empreses i com a instrument de comunicació amb el consumidor.

La Conselleria d'Indústria, Comerç i Innovació, a través de l'IMPIVA, té en marxa diferents ferramentes d'impuls del disseny entre les que es troba el portal impivadisseny, el centre de documentació de disseny amb més de 8.700 volums de disseny gràfic, de moda, industrial, d'interiors i arquitectura i una Pla de Foment del disseny que des de 2005 té com a objectiu unir la creativitat del dissenyador amb la capacitat de crear riquesa i ocupació que residix en les empreses.

En este període de temps (2005-2009) El Govern Valencià, a través de l'IMPIVA, ha destinat 31 milions d'euros per a la posada en marxa de més de 1.400 iniciatives de disseny que han generat un inversió que supera els 92 milions d'euros.

El títol de l'exposició SUMA I SEGUIX del Disseny de la Comunitat Valenciana és un homenatge a la revista valenciana del mateix nom que en els anys 60 va començar a publicar articles sobre el disseny i el seu paper en l'àmbit econòmic i social i al voltant de la qual van ser conformant-se el nucli dels professionals pioners del disseny en la Comunitat Valenciana.

L'Exposició ha comptat amb dos comissaris rellevants, Paco Bascuñán i Nacho Lavernia i en ella col·laboren altres distingides figures del disseny valencià com són Daniel Nebot –Premi nacional de disseny- o Pepe Gimeno, entre altres.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.