Han traslladat el director general de l'IMPIVA les estratègies que posaran en marxa en el sector a través dels Planes Sectorials de Competitivitat (15-12-10)
En el període 2007-2010 les empreses del sector tèxtil han invertit, amb el suport de l'IMPIVA, més de 20 milions d'euros en 119 projectes empresarials en què han participat més de 300 empreses.
En este temps les ajudes que l'Institut de la Xicoteta i Mitjana Indústria Valenciana ha destinat al sector tèxtil s'han incrementat en un 139%, passant dels 1,4 milions d'euros en 2007 als 3,5 d'enguany.
"És una clara i decidida aposta del govern valencià per un sector fonamental del nostre teixit productiu, que per les seues inversions en innovació i tecnologia és un referent a nivell nacional i internacional" hi ha assenyalat el director general de l'IMPIVA, Daniel Moragues.
Moragues ha fet estes declaracions després de la reunió mantinguda este matí a Alcoi amb representants de l'Associació d'Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL) i de l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) els que han trasllat al director general de l'IMPIVA les estratègies que posaran en marxa en el sector a través dels Planes Sectorials de Competitivitat.
Daniel Moragues ha transmés als representants empresarials el suport que el Consell continuarà donant al sector alhora que hi ha assenyalat que en 2011 a través del Pla Sectorial del Tèxtil, dotat amb tres milions d'euros "recolzarem solucions competitives concretes adequades a les necessitats les empreses".
"Les comarques de l´Alcoià, el Comptat i la Vall d´Albaida- ha afegit Moragues- compta amb empreses consolidades i sobretot constituïxen un entorn molt cohesionat entorn d'un sector i un territori amb una forta personalitat i un capital social acumulat i des del govern valencià som plenament conscients d'ells".
Plans Sectorials de Competitivitat
Els Planes Sectorials de Competitivitat de l'IMPIVA arreplegats en el PCEV tenen com a objectiu elevar el nivell competitiu de les empreses, enfortir els clusters industrials de la Comunitat, incrementar la presència de les empreses valencianes en projectes nacionals i internacionals d'I+D, fomentar la innovació i impulsar la projecció internacional de les empreses de la Comunitat.
Estos Planes Sectorials tenen com a destinataris els 21 sectors productius de la Comunitat; 14 d'ells consolidats (agroalimentari, artesania, arts gràfiques, calçat, ceràmica, construcció, joguet, fusta i moble, metall i il·luminació, plàstic, química, tèxtil, transport i logística, comerç) i els set restants emergents amb alt contingut tecnològic (aqüicultura, audiovisual, biotecnologia, energies renovables, moda i complements, sociosanitari i terciari avançat).