reunin_ficcval_037_2web.jpgEl director general de l’IMPIVA, Daniel Moragues, els ha presentat les línies d’actuació de l’Institut per a 2010 (2-2-10)El director general de l’IMPIVA, Daniel Moragues, s’ha reunit este matí amb representants de la Federació d’Industrials del Calçat de la Comunitat Valenciana (FICCVAL) als que hi ha assenyalat que “la Generalitat Valenciana hi ha aposta per atendre les necessitats del sector del calçat posant a la seua disposició els instruments necessaris que els permeten guanyar cotes de competitivitat a través de la innovació, la cooperació, internacionalització, la formació i l’aposta per les noves tecnologies” 

Des de l’any 2005 la Conselleria d’Indústria Comerç i Innovació, a través de l’IMPIVA, ha abonat amb 44’5 milions d’euros més d’un miler de projectes duts a terme per empreses i entitats del sector que han suposat una inversió de prop de 100 milions d’euros. 

Durant la seua reunió amb els representants de FICCVAL Moragues ha detallat les línies d’actuació que l’IMPIVA desenrotllarà durant el 2010 i que estaran centrades en el suport a la investigació i desenrotllament tecnològic, el foment de la innovació, les actuacions del programa Innoempresa, el Xec Innovació i el Pla de Competitivitat de l’empresa valenciana, entre altres.  

Daniel Moragues ha manifestat que s’estan redactant els tercers plans sectorials de competitivitat, que espera tinguen la mateixa bona acollida que els dos anteriors, i que en el cas del sector calçat han permés posar en marxa 61 projectes d’innovació, formació i desenrotllament de mercats amb una subvenció de més de 6 milions d’euros en el bienni 2008-2009. 

“Cal destacar molt especialment- afig Moragues- la magnífica labor de suport a les empreses per part dels Instituts Tecnològics, com INESCOP, qui anualment realitza més de 30.000 assajos, 1.000 servicis d’assessorament, prop d’un miler d’alumnes en diferents cursos de formació tècnica especialitzada i un centenar de projectes d’I+D”. 

El titular de l’IMPIVA també ha presentat a les empreses del sector del calçat, el servici d’empreses i innovació en el mediterrani espanyol (SEIMED) a través del qual l’IMPIVA facilita la cooperació empresarial amb altres empreses europees, la participació dels sectors industrials de la Comunitat Valenciana en programes de la Unió Europea, treballa en la busca d’ofertes i demandes tecnològiques a Europa.  

Durant el primer any, SEIMED ha prestat servicis especialitzats a més de 400 empreses, ha participat en més de 60 trobades empresarials i de transferència de tecnologia i ha posat en marxa 11 consorcis per a la participació en el 7m Programa Marco de la Unió Europea. 

El sector del calçat de la Comunitat Valenciana representa les dos terceres parts del nombre de treballadors, empreses i producció del sector a Espanya, i la mitat de les exportacions. Igualment el sector del calçat representa el 3,9% de la producció de la indústria transformadora de la Comunitat Valenciana (el 0,6% en el cas d’Espanya). 

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.