El Consell destinarà enguany més de 23 milions d’euros en ajudes a les empreses valencianes per a projectes d’investigació, desenrotllament tecnològic i innovació (11-2-10)

  L’IMPIVA ha publicat esta setmana en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana els programes d’ajudes d’I+D per a 2010 els objectius dels quals són recolzar projectes d’Investigació i Desenrotllament Tecnològic realitzats per PYME’s i grans empreses, incentivar la innovació en la PIME per mitjà de la contractació de servicis avançats i fomentar la creació d’empreses de base tecnològica.

En este sentit, el vicepresident ha destacat una novetat que contemplen els Programes d’I+D’i empresarial enguany i és “la nova línia d’ajudes  del Programa Expandix per a recolzar la labor dels investigadors d’empreses valencianes en centres tecnològics de l’estranger”. El conseller d’Indústria, Comerç i Innovació hi ha assenyalat que en el període 2007-2009 l’IMPIVA “ha abonat dins d’estes quatre línies d’ajudes un total de 2.577 projectes  amb una subvenció de més de 118 milions d’euros que han generat un inversió  de 343 milions d’euros”

“Esta dada posa de manifest que les empreses valencianes aposten per la innovació perquè en un moment de dificultat econòmica com l’actual la investigació, el desenrotllament i la innovació són més necessaris que mai”, ha dit el vicepresident.

Els beneficiaris dels  quatre programes d’I+D’i empresarial de l’IMPIVA són directament les empreses industrials amb seu en la Comunitat Valenciana i són: el programa d’I+D’i per a PIME, el programa d’I+D’i per a Grans Empreses, el Programa Expandix i el Programa de Creació d’Empreses de Base Tecnològica. 

Així, el Programa d’Investigació i Desenrotllament Tecnològic per a PYME’s i Grans Empreses abona aquelles accions d’investigació industrial que ajuden a generar nous coneixements o millorar l’art científic i tecnològic així com el desenrotllament experimental per a l’obtenció de productes, processos o servicis nous o millorats.

D’altra banda, a través del Programa Expandix, la Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació pretén augmentar i desenrotllar el potencial humà  de les empreses en l’àmbit de la investigació i la innovació i potenciar la generació i consolidació de gabinets d’I+D en les empreses de la Comunitat Valenciana. 

Per a això es va a destinar més de 3 milions d’euros a la contractació d’investigadors per a gabinets d’I+D, a la contractació de gestors de projectes d’innovació, a l’estada científic- tècniques d’investigadors i al suport d’investigadors dins del Programa Torres Quevedo.

Una altra de les línies d’ajudes és la dirigida a abonar la posada en marxa i consolidació d’empreses de base tecnològica, preferentment en  l’àmbit de les tecnologies emergents que permeta diversificar l’oferta actual de productes i servicis. 

El termini per a presentar les sol·licituds finalitza el 9 de març de 2010 per a tots els programes excepte per al programa d’I+D per a PYME’s que acaba l’11 de març.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.