presentacin_web_suma_y_sigue_en_bruselas_029.jpgEl director de l’IMPIVA es reunix a Brussel·les amb diferents institucions a fi d’impulsar la participació de les PIME valencianes en els programes i iniciatives que cofinança la Comissió Europea a través de les seues diferents agències i organismes (15-5-10)  Moragues ha mantingut una trobada amb el comité executiu de la Comunitat del Coneixement i la Innovació sobre Canvi Climàtic (Climate-KIC en la seua denominació original en anglés). El dit organisme constituïx el major consorci europeu en matèria de canvi climàtic.

Es tracta d’una de les tres primeres Comunitats del Coneixement i Innovació aprovades per la Comissió Europea a través de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia, i reunix a les regions punteres en matèria de canvi climàtic, societat de la informació i energies renovables, entre les quals figura la Comunitat Valenciana.

La participació de la Comunitat en el consorci format per al canvi climàtic té com a objectiu l’intercanvi de coneixement i formació de professionals entre les regions participants perquè els sectors industrials puguen aplicar les millors tecnologies en reducció del CO2 i augmentar així la seua competitivitat.

El consorci, promogut per la regió anglesa de West Midlands, compta amb un pressupost total de 764,5 milions d’euros per als pròxims 4 anys, i permetrà  a la Comunitat treballar en triangles integrats per sectors industrials, centres de desenrotllament científic i sector públic. 

Convocatòria del programa europeu Eco-Innovación

D’altra banda, Moragues ha mantingut una reunió amb el director general de la Delegació de la Comunitat Valenciana a Brussel·les, Juan Manuel Revolta, i amb tècnics de la Fundació Comunitat Valenciana – Regió Europea, instrument del Consell per a promoure la participació de la societat civil valenciana en projectes i iniciatives de la UE, els que han informat de les diferents convocatòries de propostes obertes per la Comissió Europea, en particular la corresponent al programa Eco-Innovación.

La dita convocatòria està oberta fins al 9 de setembre a empreses i institucions de qualsevol dels 27 països membres de la Unió Europea. A través d’esta iniciativa, la Comissió Europea posa a disposició de les empreses valencianes 35 milions d’euros destinats a desenrotllar productes o servicis mediambientals d’eficàcia demostrada però que encara no s’han comercialitzat.
La Comunitat no és una nouvinguda a l’àmbit de l’eco-innovació, ja que ostenta el lideratge entre les 256 regions europees a l’hora d’obtindre inversió de la Comissió Europea per a projectes d’innovació mediambiental.
La grandària mitjana dels projectes que poden presentar-se a esta convocatòria és de 1.400.000 euros. La Comissió cofinança fins a un 50% i posa un especial èmfasi en les xicotetes i mitjanes empreses.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.