dscf7986web.jpgRecolçat per l’IMPIVA, pretén potenciar l’ús del disseny en dos activitats de gran rellevància en la Comunitat com són l’hosteleria i la fabricació d’elements d’equipament per a este sector (6-2-10)  El  sector de l’hosteleria de la Comunitat Valenciana ha posat en marxa des de 2005 diversos projectes d’innovació i disseny per valor d’1, 3 milions d’euros a través del Pla Sectorial de Competitivitat de Turisme que l’IMPIVA ha abonat amb prop d’un milió d’euros. 

El director general de l’IMPIVA, Daniel Moragues, ha donat estes dades durant la roda de premsa de presentació del projecte ONES desenrotllat per la  Federació Empresarial  d’Hosteleria de València  amb el que es vol potenciar l’ús del disseny en dos activitats de gran rellevància en la Comunitat com són l’hostaleria i la fabricació d’elements d’equipament per a este sector. 
 
“El Projecte ONES- ha declarat Daniel Moragues- constituïx un pas més  en la línia de refermar la competitivitat del sector hostaler i turístic, en els segments de mercat de major exigència, fent d’ell un referent de qualitat a nivell internacional”. 

El responsable de l’Institut de la Xicoteta i Mitjana Indústria Valenciana ha destacat la “importància del disseny com a element de diferenciació i com a targeta de presentació de la Comunitat Valenciana, de la seua gent i de les seues empreses”. 

“És per això- afig Moragues- que la incorporació del disseny en el teixit empresarial valencià està sent una de les prioritats de l’actuació de l’Institut de la Xicoteta i Mitjana Indústria Valenciana posant  a disposició de les empreses els instruments necessaris per a això”. 

En este sentit el director de l’IMPIVA s’ha referit a les línies de suport a projectes de disseny desenrotllats per empreses, a l’impuls que des de la Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació es dóna a les infraestructures dels instituts tecnològics per a desenrotllar, adaptar i difondre les tecnologies més avançades en cada moment,  a la posada en marxa per l’IMPIVA de  servicis com el Centre de Documentació de Disseny o el portal IMPIVA- Disseny  i al suport d’accions d’àmbit sectorial, com el projecte ONES, en el marc  dels plans sectorials de competitivitat. 

El projecte de la Federació Empresarial d’Hostaleria de València es compon d’una exposició de prototips industrials per a la seua aplicació en el sector turístic i la restauració  així com d’un cicle de conferències amb dissenyadors, empresaris hostalers, cuiners, arquitectes i interioristes, per a debatre sobre el disseny com  factor d’innovació de la indústria turística.  

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.