reunin_cheuqe_tecnolgico_europeo_011web.jpgEl Xec Innovació de la Comunitat Valenciana servirà de model per al Xec del Coneixement Europeu (31-10-09)

Representants de les regions de Brabant (Holanda), Flandes (Bèlgica), Vènet (Itàlia), Wielkopolska (Polònia) Munic (Alemanya) i Hèlsinki (Finlàndia) junt amb tècnics d’IMPIVA, han analitzat a València les necessitats d’innovació en l’àmbit de la PIME europea i les experiències realitzades a Europa en matèria de xecs tecnològics, dels quals la Comunitat Valenciana ha sigut una de les pioneres en la seua promoció i utilització gràcies a les convocatòries de 2008 i 2009 del programa Xec Innovació de la Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació a través de l’IMPIVA. 

El projecte Knowledge Voucher té per objectiu la implantació a Europa d’un sistema interregional de Xecs Tecnològics i d’Innovació que facilitarà el primer contacte així com l’inici de projectes entre les PIME  i els centres tecnològics de distintes regions i, per tant, de distints països. 

Un xec tecnològic o d’innovació és un cupó que permet a la PIME rebre una quantitat de diners per a consultoria o investigació provinent d’organitzacions de coneixement, com els centres tecnològics. 

Les empreses ubicades en una regió obtenen d’esta manera la possibilitat de comprar know-how i dur a terme activitats conjuntes amb el seu proveïdor –centre tecnològic- ubicat en una altra regió.  L’objectiu d’esta trobada és dissenyar una sèrie d’instruments i especificacions que permeten establir un sistema de xecs de coneixement i innovació en l’àmbit europeu, establint un sistema compartit de xec interregional així com mecanismes per a adaptar-ho a qualsevol comportament específic en l’entorn europeu.
 
El projecte KVoucher  s’integrarà amb sistemes ja existents en altres regions, i serà un nou sistema per a aquelles regions que no tinguen un

Acció pionera a Espanya

El Xec Innovació ha sigut un dels nous programes impulsats per l’IMPIVA durant els exercicis de 2008 i 2009 amb un pressupost global de 8,4 milions d’euros. El objectiu del programa és fomentar la innovació en les PIME valencianes en l’àmbit tecnològic, per mitjà de l’adquisició de coneixements i la creació de vincles entre les empreses i els centres d’investigació tecnològica, proveïdors de servicis en innovació i tecnologia. 

“El que pretenem és fer arribar a les PIME, en especial a les que no solen abordar projectes d’I+D, l’oportunitat de beneficiar-se d’assessoraments i realitzar projectes de i+D i innovació en col·laboració amb centres d’investigació” hi ha assenyalat Moragues Desde la seua posada en marxa en 2008 un total de 1.400 empreses s’han beneficiat del xec innovació de l’IMPIVA.

Totes elles han rebut una ajuda de 6.000 euros que li van servir per a realitzar assessoraments i projectes amb Instituts Tecnològics. 

El programa del Xec Innovació de la Comunitat Valenciana compta amb fons de la Generalitat i del Fons Europeu de Desenrotllament Regional (FEDER) i està previst que en 2009 s’amplie el nombre de Xecs innovació a través de les ajudes del Pla Confiança del Consell.  

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.