presentacin_programas_aiju_005web.jpgEl director general de l’IMPIVA presenta els empresaris els programes d’ajudes de l’IMPIVA per a projectes d’I+D (23-2-10)   Les empreses de la província d’Alacant van posar en marxa durant 2009 un total de 220 projectes d’investigació i desenrotllament tecnològic que van ser abonats per l’Institut de la Xicoteta i Mitjana Indústria Valenciana (IMPIVA) amb més de 10 milions d’euros. 

“Encara que són dades molt positius que no sols confirmen el bon ús dels fons públics, sinó també l’encert del Govern Valencià en eixa injecció extraordinària de fons a través del Pla Confiança, hem de continuar apostant per la innovació com a únic camí per a guanyar competitivitat”  hi ha assenyalat el director general de l’IMPIVA, Daniel Moragues. 

En este sentit, Moragues ha afegit que el Consell és conscient d’esta necessitat de continuar impulsant la innovació i “per això enguany l’IMPIVA destinarà més de 113 milions d’euros per a ajudar a les empreses i entitats a dur a terme els seus projectes d’investigació, desenrotllament i innovació”. 

Moragues ha fet estes declaracions durant la presentació a Ibi dels programes d’ajudes de l’IMPIVA per a projectes d’investigació i desenrotllament tecnològic per a l’exercici 2010 que compten amb un pressupost de més de 23 milions d’euros. 

Els programes que s’han presentat són el programa d’I+D per a empreses, el programa de creació d’empreses de base tecnològica i el programa EXPANDIX per a la posada en marxa i consolidació de gabinets d’I+D en les empreses. 

Daniel Moragues hi ha assenyalat que enguany, com a novetat,  els programes d’I+D de l’IMPIVA tenen caràcter bianual (2010/2011) i en el cas del programa EXPANDIX, per a aquelles empreses que tinguen un gabinet d’I+D consolidat, l’IMPIVA els dóna la possibilitat de subvencionar l’estada d’un investigador en centres tecnològics i d’investigació de l’estranger per un període mínim de tres mesos. 

“Programes – ha dit- que han sigut dissenyats per a  donar solució a les necessitats tecnològiques de les empreses a partir de la innovació i any rere any han tingut molt bona acceptació per part de les empreses”. 

Els programes d’I+D de l’IMPIVA tenen com a beneficiaris a les empreses amb seu en la Comunitat Valenciana. El termini de presentació de sol·licituds d’ajudes finalitza el pròxim 9 de març de 2010 excepte per al programa d’I+D per a PIME que acaba l’11 de març. 

Programes d’I+D  

El Programa d’Investigació i Desenrotllament Tecnològic per a PYME’s i Grans Empreses abona aquelles accions d’investigació industrial que ajuden a generar nous coneixements o millorar l’art científic i tecnològic així com el desenrotllament experimental per a l’obtenció de productes, processos o servicis nous o millorats. 

A través del Programa Expandix, la Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació pretén augmentar i desenrotllar el potencial humà  de les empreses en l’àmbit de la investigació i la innovació i potenciar la generació i consolidació de gabinets d’I+D en les empreses de la Comunitat Valenciana.

El Programa de Creació d’Empreses de Base Tecnològica dirigix les seues ajudes a abonar la posada en marxa i consolidació d’empreses de base tecnològica, preferentment en  l’àmbit de les tecnologies emergents que permeta diversificar l’oferta actual de productes i servicis.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.