Daniel Moragues es reunix amb representants d'ASCER, ANFECC i de l'Institut de Tecnologia Ceràmica. En el període 2007-2010, l'IMPIVA ha abonat 87 projectes empresarials del sector ceràmic en què han participat 161 empreses i que han suposat una inversió superior als 23 milions d'euros.
L'Institut de la Petita i Mitjana Indústria Valenciana (IMPIVA) ha concedit en els últims quatre anys al sector ceràmic un total de 14.138.291 euros a través dels Planes Sectorials de Competitivitat passant dels 2,4 milions d'euros inicials als més de quatre milions d'euros en 2010.
"Es tracta d'una aposta decidida del govern valencià- hi ha assenyalat el titular de l'IMPIVA, Daniel Moragues- per un sector líder en innovació i excel·lència i que és un referent internacional pel seu nivell tecnològic i competitiu"
Dins de la ronda de trobades que el director general de l'IMPIVA està mantenint amb els distints sectors industrials arreplegats en el Pla de Competitivitat de l'Empresa Valenciana (PCEV), Daniel Moragues s'ha reunit este matí amb representants de la Asociación Española de Fabricantes de Azulejos y Pavimentos Cerámicos (ASCER), de la Asociación Nacional de Fabricantes de Fritas, Esmaltes y Colores Cerámicos (ANFECC) i de l'Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC-AICE), els que han traslladat al director de l'IMPIVA les estratègies que posaran en marxa en el sector a través dels Planes Sectorials de Competitivitat. Moragues ha transmés als representants empresarials el suport decidit que el Consell vol mantindre als diferents sectors industrials i ha explicat les diferents línies d'actuació de l'Institut per a l'any que ve.
Per a l'exercici de l'any 2011, el Pla Sectorial de la Ceràmica compta amb un pressupost aproximat de 3,5 milions d'euros "amb el que recolzarem solucions competitives concretes en funció del que les empreses necessiten".
Els Planes Sectorials de Competitivitat de l'IMPIVA tenen com a objectiu elevar el nivell competitiu de les empreses, enfortir els clusters industrials de la Comunitat, incrementar la presència de les empreses valencianes en projectes nacionals i internacionals d'I+D, fomentar la innovació i impulsar la projecció internacional de les empreses de la Comunitat. Estos plans sectorials tenen com a destinataris els 21 sectors productius de la Comunitat; 14 d'ells consolidats (agroalimentari, artesania, arts gràfiques, calçat, ceràmica, construcció, joguet, fusta i moble, metall i il·luminació, plàstic, química, tèxtil, transport i logística, comerç) i els set restants emergents amb alt contingut tecnològic (aqüicultura, audiovisual, biotecnologia, energies renovables, moda i complements, soci sanitari i terciari avançat).
Així ho arreplega l'Estratègia de Política Industrial (EPI) 2010-2015 del Consell basada en el suport incondicional als sectors productius, reforçant la competitivitat dels sectors consolidats i fomentant noves activitats d'alt contingut tecnològic.