Està desenrotllant, amb el suport del IMPIVA, innovadors sistemes que permetran la fabricació de pal·las eòliques d’una forma més eficient i competitiva (24-10-09)

L’Institut de la Xicoteta i Mitjana Indústria Valenciana (IMPIVA) abona amb prop de 300.000 euros el desenrotllament d’innovadors sistemes que permetran la fabricació de pal·las eòliques d’una forma més eficient i competitiva.

La iniciativa, desenrotllada per l’Institut Tecnològic del Plàstic (AIMPLAS) millorarà les propietats  finals de les peces fabricades, evitant deformacions i afavorint al mateix temps un procés de producció més respectuós amb el medi ambient.

Este innovador sistema integrat de fabricació es complementarà amb diverses tècniques de control que minimitzaran la incertesa que causa la variació de certs paràmetres, com la pressió, la temperatura o l’heterogeneïtat de les matèries primeres, durant el procés de fabricació. 

Per al director general de l’IMPIVA, Daniel Moragues, esta iniciativa torna a posar de manifest la capacitat innovadora del sector del plàstic qui desenrotlla projectes que representen un avanç innovador i una oportunitat de mercat per a les indústries. 
En este sentit Moragues hi ha  assenyalat que des de 2007 les empreses i entitats del sector han invertit més de 100 milions d’euros en  mig miler de projectes abonats per l’IMPIVA a través del Pla Sectorial de Competitivitat del Sector del Plàstic. 

Espanya és el segon productor d’energia eòlica a Europa, després d’Alemanya, i amb uns nivells de producció molt semblants als dels Estats Units. A escala nacional, la Comunitat Valenciana ocupa el  7a lloc entre les autonomies amb major potència eòlica instal·lada: 3,05 MW cada 100 km2 

La nova tecnologia desenrotllada per l’institut tecnològic de la Xarxa IMPIVA podrà ser també utilitzada per a la fabricació de cascos de barco, peces de mobiliari urbà, components d’automòbil o parcs aquàtics entre altres.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.