L'Institut Tecnològic està desenrotllant, amb el suport de l'IMPIVA, una gamma d'ingredients alimentaris naturals (colorants, essències, greixos, vitamines, olis alimentaris…) amb alts nivells de qualitat, que s'extrauen a través de processos més nets i de baix cost (29-10-11)


 
Per a això combinaran dos tecnologies d'última generació: la tecnologia dels fluids supercrítics amb la d'ultrasons d'alta potència que per primera vegada s'utilitza en processos d'estes característiques.

Per al director general d'Indústria i IMPIVA, Rafa Miró, "el sector agroalimentari ha passat a ser un dels sectors estratègics de la Comunitat Valenciana i per este motiu des de l'IMPIVA continuarem recolzant-li fermament".

L'ajuda de l'IMPIVA a esta investigació ascendix als 327.000 euros.

AINIA, per mitjà de l'ús de la tecnologia d'ultrasons d'alta potència reduirà el temps d'extracció per a obtindre els ingredients el que incrementa la diferenciació i competitivitat de les empreses de la Comunitat.

Per la seua banda la tecnologia dels fluids supercrítics, basada en la utilització de CO2 actua com un potent dissolvent, totalment net i no tòxic si s'usa en condicions de pressió i temperatura determinades.

Hui en dia esta tecnologia (fluids supercrítics) s'empra per a l'obtenció d'aliments sense colesterol, antioxidants naturals a partir de plantes aromàtiques, fruites i verdures, principis actius com àcids grassos essencials, vitamines, proteïnes (omega 3, omega 6…) per a incorporar en aliments funcionals, l'eliminació de dissolvents químics, la desinfecció o desinsectació de grans

La combinació d'ambdós tecnologies, permetrà aconseguir els més elevats nivells de qualitat per al producte final (sense restes de dissolvents químics) sense generar residus mediambientals en els seus processos de producció, millorant així la sostenibilitat de les indústries agroalimentàries, farmacèutiques i cosmètiques.

Impuls a la indústria

La demanda creixent de productes d'alt valor afegit (que incorporen substàncies naturals, principis actius amb valors nutritius…) junt amb les millores en els processos productius i les exigències legals, estan obligant a la indústria a millorar la qualitat dels productes sense generar residus, adaptant-los a més a les tendències de consum (aliments dietètics, fàrmacs amb propietats afegides, cosmètics amb essències naturals, aliments funcionals, productes biològics…).

AINIA és ara com ara, amb més de 1.000 empreses associades i 1.300 clients, un dels centres tecnològics referents a Europa en I+D+i alimentària.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.