Organitzada per la Fundació Universitat- Empresa  amb el suport de l’IMPIVA (28-5-09)

El director general de l’IMPIVA, Daniel Moragues, ha assistit este matí a la inauguració de la jornada “Emprendre en la societat digital: tecnologia i benestar” organitzada per la Fundació Universitat- Empresa (ADEIT), amb el suport de l’IMPIVA, per a donar a conéixer casos d’empreses que desenrotllen la seua activitat conjugant les noves tecnologies amb el benestar de les persones.

Moragues hi ha assenyalat la importància per a la Comunitat  Valenciana de “potenciar activitats de futur de gran interés social i econòmic, com són les relacionades amb la qualitat de vida i el benestar, en les que, a més tenim la possibilitat d’unir les noves tecnologies amb servicis i indústries que compten amb llarga tradició en la Comunitat”. 

El director de l’Institut de la Xicoteta i Mitjana Indústria Valenciana ha destacat el “enorme potencial emprenedor que existix en la Comunitat en la busca de solucions a necessitats socials aprofitant el potencial de la tecnologia” alhora que ha explicat les accions que la Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació té en marxa per a impulsar la innovació entre el teixit empresarial valencià.

Daniel Moragues ha indicat que en el període 2003-2008, els Centres Europeus d’Empreses Innovadores van participar en l’elaboració de prop de  2.000 plans d’empresa, i  van ajudar a crear més de 1.200 empreses.

A través del Programa de Creació d’Empreses de Base Tecnològica, l’IMPIVA ha abonat, en este mateix període de temps, amb 6,2 milions d’euros prop de 200 projectes innovadors, en els que s’ha realitzat una inversió de 120 milions d’euros. 

Altres de les accions que té en marxa l’IMPIVA en esta línia “i més relacionat amb l’àmbit de l’atenció de la qualitat de vida i el benestar”- assenyala Moragues- és el Pla de Competitivitat del Sector Sociosanitari a què des de la seua posada en marxa en 2005, la Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació ha destinat un total de 4,4 milions d’euros amb què s’ha realitzat una inversió de 10,8 milions d’euros. 
       
A estes accions se suma la labor del  Institut Tecnològic de Biomecànica tant en matèria d’I+D, com de transferència de tecnologia per a millorar el disseny i l’ergonomia dels productes, o el seu paper com a animador del cluster d’empreses del sector a cura de la qualitat de vida de la Comunitat Valenciana.   
     
La jornada es realitza coincidint amb l’Any Europeu de la Creativitat i la Innovació 2008 i a ella han assistit empresaris, professionals así com a professors i investigadors universitaris. 

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.