jornada_sepiva_01web.jpgEls directors de l’IMPIVA, SEPIVA i IVF presenten els empresaris els instruments que des del Consell es posa a la seua disposició perquè continuen apostant per la innovació i generant activitat (5-5-10)  La Generalitat treballa per a facilitar a les empreses i pimes de la Comunitat Valenciana els mecanismes de finançament i les ajudes necessàries perquè, en un moment de dificultat econòmica com l’actual, puguen invertir en Investigació i Desenrotllament Tecnològic per a guanyar en competitivitat i continuar avançant.

Així ho han transmés hui els directors generals de Seguretat i Promoció Industrial Valenciana (SEPIVA), Inmaculada García, de l’Institut de la Xicoteta i Mitjana Indústria Valenciana (IMPIVA), Daniel Moragues, i de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Jorge Vela al representants d’empreses de la Comunitat durant la  jornada informativa “Instruments de Finançament i ajudes per a projectes industrials i tecnològics en la Comunitat”.

Esta trobada ha comptat amb la participació d’empreses tecnològiques instal·lades en la Comunitat Valenciana, de Centres Europeus d’Empreses Innovadores i Instituts Tecnològics que han conegut de primera mà els instruments que des del Consell es posen a la seua disposició perquè continuen apostant per la innovació i generant activitat.

En este sentit, Inmaculada García ha incidit en “la importància de l’aposta per la innovació de les nostres empreses ja que els va a permetre contra amb un producte diferenciat i ser més competitives en el mercat global”.

De la mateixa manera, ha recordat l’esforç que està realitzant SEPIVA perquè qualsevol projecte empresarial puga posar-se en marxa “oferint per a això sòl industrial en les millors condicions possibles”.

Per la seua banda, Daniel Moragues, ha subratllat que “el suport a la I+D’i és un dels pilars fonamentals en l’actuació de l’IMPIVA en el seu afany d’ajudar a les empreses al desenrotllament dels seus projectes”.

Per això, ha destacat les ajudes que posa l’IMPIVA a disposició de l’empresariat valencià i hi ha assenyalat que “en el context actual qui més dedique a investigar i a innovar en disseny serà el que millor estiga preparat en el moment de la recuperació”.

L’Institut Valencià de Finances és una altra de les entitats que posa a disposició del teixit empresarial de la Comunitat els mecanismes necessaris que li van a permetre a posada en marxa de projectes. En este sentit, el seu director general, Jorge Vela, “ha animat a les empreses a invertir en els temps de crisi perquè este és el moment per a invertir en disseny i qualitat per a poder continuar sent competitiu”. 

Ajudes de l’IMPIVA

Durant la trobada, l’IMPIVA ha desgranat les línies d’ajudes amb què compte l’Institut per a impulsar la innovació en les empreses com són els programes d’investigació i desenrotllament tecnològic, les ajudes que concedix a través del programa innoempresa i els  servicis  que les empreses de la Comunitat poden contractar  amb centres tecnològic i de la Comunitat i de la resta d’Europa  per mitjà de la concessió del xec innovació tecnològica. 
En este sentit, cal destacar que es van abonar amb més de 112 milions d’euros un total de 116 projectes empresarials d’I+D que van generar una inversió superior als 342 milions d’euros. ´

De la mateixa manera, les empreses compten amb el Xec Tecnològic europeu a través del qual l’Institut els permet contractar servicis amb centres tecnològics de Bèlgica, Holanda, Alemanya, Finlàndia, Itàlia i Portugal.

Una iniciativa que se suma a la del Xec Tecnològic, que per tercer any consecutiu té en marxa l’IMPIVA i a través del qual les PIME que no estiguen familiaritzades amb la I+D’i  poden contractar en centres tecnològics nacionals de prestigi.

Un altre de les línies que l’IMPIVA té en marxa per a impulsar la innovació de les empreses és el programa innoempresa que perseguix impulsar la innovació organitzativa, tecnològica i de gestió en les xicotetes i mitjanes empreses de la Comunitat Valenciana i del que ja s’han beneficiat 1.321 empreses.  

Mecanismes de finançament de l’IVF

Per la seua banda, l’IVF presta el seu suport financer a aquells projectes que incorporen valor afegit, contenen innovació tecnològica, incrementen la productivitat i competitivitat de l’empreses.

Des de la creació d’este organisme, l’IVF oferix préstecs a llarg termini destinats a projectes d’inversió productiva duts a terme en la Comunitat. A este producte es van afegir les Línies de Finançament Preferent.  

Així, durant 2009 este organisme ha concedit 126,2 milions d’euros en préstecs a llarg termini, quantitat que ha suposat una xifra rècord en la història de l’IVF. S’han finançat 51 projectes d’inversió, que han generat una inversió induïda superior als 500 milions d’euros. D’esta manera, el suport financer prestat des de l’IVF ha permés la creació i manteniment de 7.190 ocupacions en esta Comunitat.

D’altra banda, l’IVF està desenrotllant un important esforç inversor en els últims anys per ampliar i diversificar els productes financers posats a l’abast de l’empresariat valencià, amb l’objectiu d’aconseguir que qualsevol projecte empresarial viable en esta Comunitat trobe un acomodament financer d’acord amb les seues necessitats.

D’esta manera, l’IVF està impulsant la posada en marxa en la Comunitat Valenciana de Fons de Capital Riscos. Entre ells cal destacar el fons Comval Emprén, destinat a empreses en les seues fases inicials, i el fons Tirant, dirigit a empreses ja consolidades, que vullguen dur a terme projectes de desenrotllament, expansió i internacionalització. 

Programa IMPLANTA

Finalment, les empreses de la Comunitat poden beneficiar-se també del Programa IMPLANTA del Ministeri de Ciència i Innovació, un programa pensat per a fomentar les inversions en infraestructures i equipament tecnològic de les empreses ubicades en els Parcs Tecnològic i que en 2009 va aprovar un total de 250 projectes i que per a enguany compta amb un pressupost de 600 milions d’euros.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.