jornada_oepm_ifaweb.jpg S’han presentat guies pràctiques de propietat Industrial i Intel·lectual per a  els sectors  del calçat, cuiro, pell, moble, tèxtil i confecció (24-3-10)El director general de l’IMPIVA, Daniel Moragues, ha inaugurat este matí en IFA una jornada sobre propietat industrial i intel·lectual on hi ha assenyalat que “les empreses que basen la seua competitivitat en la diferenciació necessiten més que mai protegir el valor afegit que generen amb el seu esforç i creativitat”.   

Durant la jornada s’han presentat guies pràctiques de propietat Industrial i Intel·lectual per a  els sectors  del calçat, cuiro, pell, moble, tèxtil i confecció  que serviran de ferramenta de negoci per a les PIME d’estos sectors.

Per al responsable de l’IMPIVA “la protecció de la propietat industrial és un factor clau per a la competitivitat i el creixement econòmic i la ferramenta per a aconseguir i consolidar un nivell tecnològic que col·loque a les nostres empreses entre les més avançades del món”.

En el període 2005-2009 l’Institut ha abonat amb prop de 40 milions d’euros un total de 2.644 projectes llocs en marxes per empreses del calçat, cuiro, pell, moble  i tèxtil-confecció dirigits a  fomentar la investigació, el desenrotllament tecnològic i la innovació, impulsar el disseny així com per a la contractació de servicis especialitzats per mitjà del xec innovació.
 
“Es tracta d’un esforç públic important- ha dit Daniel Moragues-  però menor si considerem el realitzat per les pròpies empreses; un esforç que és necessari defendre davant d’una altra de les grans amenaces que pes sobre estos sectors com és la imitació o la còpia deslleial”. 

En este sentit, Moragues ha indicat que l’IMPIVA en col·laboració amb l’Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM) té en marxa el servici d’informació i propietat industrial a través del qual es donen a conéixer les formes legals de protegir la propietat industrial facilitant a les empreses la realització dels tràmits corresponents. 

Segons dades de l’Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM) i a pesar de lògics descensos en les xifres absolutes de registre industrial, a causa de la crisi econòmica, la Comunitat Valenciana continua representant quasi el 20% de la xifra de dissenys industrials i el 15% dels models d’utilitat de tota Espanya. 

“Este percentatge- declara Moragues- representa més del que li correspondria pel seu pes el PIB estatal i reflectix clarament l’activitat innovadora de les empreses industrials de la Comunitat”.

La jornada sobre Propietat Industrial i Intel·lectual que se celebra en la Institució Firal Alacantina (IFA) està organitzada per l’IMPIVA i l’OEPM en el marc del projecte europeu Industrial Property Europe Aware en el que participen més de 20  Oficines Nacional de patents i nombroses entitats de caràcter cientificotècnic.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.