L’empresa valenciana LURBEL ha desenrotllat un calcetí amb propietats regeneradores de la pell, de poder cicatritzant, d’eliminació de l’olor així com de l’excés de sudoració (21-2-09)

L’IMPIVA ha abonat dins del Programa d’I+D’una investigació posada en marxa per  l’empresa valenciana Lurbel en col·laboració amb l’Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) i que ha donat com resultat el desenrotllament d’un calcetí amb propietats regeneradores de la pell, de poder cicatritzant, d’eliminació de l’olor així com de l’excés de sudoració. 

Totes estes propietats són fruit d’un complex procés d’I+D realitzat per l’empresa i l’institut tecnològic de la Xarxa IMPIVA que estan determinades tant per la fibres utilitzades com per l’estructura i disseny del calcetí ja que s’ha tingut en compte l’anatomia del peu a l’hora de definir-ho. 

El calcetí, testat i presentat internacionalment en la fira per a empreses dedicades a la fabricació i venda d’articles esportius, ISPO WINTER 09 (Munic), es diferencia de la resta per incorporar diverses bandes ajustables  que permeten millor adaptabilitat al peu i major confort.

A més no té costures pel que evita fregades amb ferides. Otra de les característiques d’este calcetí és la seua capacitat de regular la temperatura corporal al permetre l’entrada d’aire de l’exterior, ajuda a la seua eixida evitant així, la sudoració i l’olor del peu. 

Fonaments Científics 

Este calcetí està constituït per quatre tipus de fibres: Chitosán, Thermocool, Polyamide (niló Ió Silver) i Lycra. El chitosan és un polímer que s’obté de la naturalesa, sobretot de la quitina present en l’esquelet exterior (closca) d’animals invertebrats com a mol·luscos o crustacis. El fet de ser 100% natural conferix a les fibres compostes amb este material una total biodegradabilidad i reciclabilidad. 

Thermocool és un fil compost per 50% de fibra multicanal, la qual cosa li proporciona un efecte de dissipació i evaporació de la suor, i un 50% de fibra buida, que dota d’un efecte termoregulador. La poliamida (Ió Silver), en este cas conté partícules de plata de manera inherent a la seua constitució proporcionant al teixit propietats antifúngiques, antibacterianes, evitant excés d’olor, i són un excel·lent evacuador de la calor.
 
Les fibres de quitina posseïxen una gran quantitat de propietats que ajuden al tractament de pells delicades. Entre estes característiques diferenciadores destaquen la capacitat de coagulació  i regeneració de teixit bla. A més d’esta regeneració cel·lular, destaquen altres propietats com ara activador corporal que accelera la capellà de ferides o bambolles, gran capacitat d’absorció i  efecte antimicrobià. 

Estes fibres de quitina combinades amb altres fibres, Termos Cool, per un costat i IonSiver, que contenen ions de plata, proporcionen al calcetí noves propietats, entre les que destaquen les següents: poder cicatritzant; eviten que el calcetí s’adherisca les ferides; eliminació  de l’olor pel seu efecte bactericida i fungicida; evitant infeccions pel seu poder antimicrobià. A més contraresten l’excés de sudoració eviten la irritació de la pell i regulen la temperatura.       

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.