p1010017web_.jpgS’han reunit representants del màxim nivell de Centres més avançats en ciència i tecnologia d’Espanya (31-10-09) 



  El director general de l’IMPIVA, Daniel Moragues, ha clausurat este matí a Elda l’I Trobada Nacional de Centres d’I+D que desenrotllen projectes sobre el calçat en col·laboració amb l’Institut Tecnològic del Calçat (INESCOP) i on s’han reunit representants del màxim nivell de Centres més avançats en ciència i tecnologia d’Espanya.

Un dels objectius d’esta trobada, és que els experts del sector puguen conéixer millor el treball científic que es realitza en altres camps complementaris i sobretot les necessitats d’aplicació conjunta de tots ells quan convergixen en un producte tan simple i tan complex com és el calçat.

El titular de l’Institut de la Xicoteta i Mitjana Indústria Valenciana ha fet especial insistència en què la convergència entre investigació i la producció constituïx una oportunitat però també una necessitat.

En la Comunitat Valenciana les universitats realitzen el 46% del gasto en I+D, 20 punts més que en el conjunt d’Espanya, mentres que el 72% del gasto en investigació tecnològica correspon a les PIME, quan en el conjunt d’Espanya estes només realitzen el 44,7%.

“Estes dades- hi ha assenyalat Moragues- ens porten a la conclusió que per a la Comunitat Valenciana és una necessitat inqüestionable tendir ponts entre la universitat i l’empresa si volem que la investigació puga traduir-se en innovació i que la innovació puga alimentar-se d’investigació”.

“I açò- ha afegit Moragues- només s’aconseguix quan les necessitats tecnològiques de la producció són prou estimulants per a meréixer l’atenció dels investigadors i quan els resultats de la dita investigació poden aplicar-se a l’empresa”.

El sector del calçat “a l’avantguarda tecnològica mundial” és sabedor de que la diferenciació del producte és una exigència competitiva i per a això la investigació i el desenrotllament són primordials. 
En este sentit els Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana han ajudat en les últimes dos dècades a moltes empreses a situar-se a l’avantguarda de la tecnologia.

El titular de l’IMPIVA ha destacat el “impuls decidit” que des de la Generalitat s’està donant  per al desenrotllament dels Instituts Tecnològics “prova d’això- ha dit- és que en els últims deu anys l’IMPIVA ha destinat més de 300 milions d’euros als instituts tecnològics valencians per a la posada en marxa de prop de 5.000 projectes que han generat una inversió que regata els 600 milions d’euros”.

Sectors Tradicionals 

Durant la seua intervenció el director general de l’IMPIVA també s’ha referit a la importància que tenen els sectors productius tradicionals en el teixit empresarial valencià. 

La Generalitat Valenciana  i l’IMPIVA han apostat sempre pels sectors tradicionals ja que més de dos terços de l’empreses i l’ocupació industrial està directament vinculats a ells, més d’una quarta part de les exportacions totals depén d’això i perquè comarques com la de la Vall del Vinalopó tenen el seu pols vital en sectors com el calçat, el tèxtil, el joguet o la fabricació  de productes ceràmics.    

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.