Elaborades per l’Associació Química Mediambiental de la Comunitat Valenciana en el marc del Pla Sectorial de Competitivitat del Sector Químco (7-7-09)


  El director general de l’IMPIVA, Daniel Moragues, ha assistit este matí a la presentació de quatre guies d’ús per al sector químic elaborades per l’Associació Química Mediambiental de la Comunitat Valenciana en el marc del Pla Sectorial de Competitivitat del Sector Químic.

Les Guies comprenen des d’un manual per a la gestió de la innovació fins a l’aplicació del Reglament REACH, passant per una metodologia per al desenrotllament de nous productes o un protocol de comunicació per a una indústria química sostenible i responsable. 
“Sens dubte- hi ha assenyalat Daniel Moragues- les guies que hui es presenten aportaran enormes  avantatges a un sector que ha demostrat tindre una gran capacitat d’innovació i que té una importància estratègica perquè molts altres sectors de l’economia valenciana puguen al seu torn innovar i competir en millors condicions”.

En este sentit el titular de l’IMPIVA hi ha assenyalat que des de 2005 l’Institut de la Xicoteta i Mitjana Indústria Valenciana ha abonat amb prop de 2 milions d’euros, un total de 33 projectes desenrotllats en el marc del Pla de Competitivitat del Sector Químic que han generat una inversió de 5 milions d’euros.

A través d’estos projectes s’ha treballat en el desenrotllament de tractaments ecològics  contra la biodegradació de la fusta, en la preparació de nanopigmentos, en el desenrotllament de nous adhesius aptes per a conduccions d’aigua potable freda o en nous desenrotllaments en decoració aplicada a la indústria ceràmica.

Els plans sectorials de competitivitat (2008-2011) constituïxen un dels tres pilars bàsics d’actuació de la Conselleriade Indústria, Comerç i Innovació, junt amb el suport a la Xarxa d’Instituts Tecnològics i a les iniciatives empresarials d’investigació, desenrotllament tecnològic i innovació.

Per a la seua elaboració, la Conselleria d’Indústria col·labora amb les associacions empresarials de cada sector, amb el Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana i la Confederació d’Organitzacions Empresarials de la Comunitat Valenciana per a consensuar els aspectes clau de competitivitat i desenrotllar els projectes que permeten abordar-los adequadament mobilitzant els recursos econòmics, tècnics i organitzatius necessaris.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.