foro_financiacin_castelln_007web.jpgOrganitzat pel CEEI de Castelló amb la col·laboració de l’IMPIVA. En ell han participat més de mig centenar d’emprenedors, inversors i institucions públiques i privades (4-6-10)  En els dos anys que porta en funcionament el Xec Tecnològic de l’IMPIVA, un total de 145 empreses de la província de Castelló han contractat servicis especialitzats amb centres tecnològics de reconegut prestigi nacional i autonòmic per un import de 870.000 euros. A través d’este xec tecnològic, una iniciativa pionera de la Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació a nivell nacional, l’IMPIVA pretén millorar la competitivitat del teixit empresarial de la Comunitat per mitjà del foment de la innovació. 

Així ho ha manifestat el director general de l’IMPIVA, Daniel Moragues, durant la inauguració del  quart Fòrum de Finançament per a la Innovació, organitzat pel CEEI de Castelló amb la col·laboració de l’IMPIVA i en el que han participat més de mig centenar d’emprenedors, inversors i institucions públiques i privades. 

Per a Daniel Moragues “el camí per a la recuperació econòmica passa per incorporar al sistema productiu noves empreses basades en la innovació i el coneixement”. 

I en este sentit treballa l’IMPIVA, posant al servici d’empreses  i entitats instruments que ajuden a amortir el risc que afronta l’empresa innovadora. 

Entre estos instruments estan la xarxa d’instituts tecnològics de la Comunitat Valenciana i els Centres Europeus d’Empreses innovadores (CEEIs), amb presència en la província de Castelló, els que aporten coneixement, assessorament, infraestructures en forma de laboratoris així com, en el cas del CEEI de Castelló, els locals per a la posada en marxa de la nova empresa. 

Uns servicis que en el cas de l’Institut de Tecnologia Ceràmica utilitzen de manera regular unes 200 empreses i que en el CEEI de Castelló van aprofitar el passat any 200 emprenedors el que va culminar en 16 plans d’empreses i  prop d’una vintena de noves empreses creades. 

El responsable de l’Institut de la Xicoteta i Mitjana Indústria Valenciana  també s’ha referit  a les  línies de finançament de l’IMPIVA a les que poden accedir empreses i entitats que estiguen desenrotllant projectes d’investigació i desenrotllament tecnològic, que creuen empreses de base tecnològica i que hagen previst posar en funcionament gabinets d’I+D. 

Amb estes línies en el període 2007-2009 les empreses de la província de Castelló han desenrotllat 300 projectes  innovadors amb una ajuda de l’IMPIVA de més de 13 milions d’euros que han generat una inversió que regata els 73 milions d’euros. 

Dades, que per a Moragues corroboren el potencial emprenedor de la província de Castelló “i que des del govern valencià continuarem recolzant amb iniciatives com este Fòrum” on emprenedors i potencials inversors poden intercanviar idees i, en el cas dels empresaris, conéixer els instruments de finançament de la innovació existents.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.