premios_impiva-_ceei_elche_2010_013web.jpgLes empreses BIORRAY S.L. i ECOWASH s'alcen amb els Premis IMPIVA- CEEI al Millor Projecte i Millor Trajectòria Empresarial (29-6-10)

 

El director general de l'IMPIVA, Daniel Moragues, ha entregat este matí a Elx els premis IMPIVA-CEEI 2010 on hi ha assenyalat que "els empresaris innovadors enfortixen el teixit econòmic i augmenten el benestar de la societat".

Els premis IMPIVA-CEEI són un reconeixement a l'esforç d'empreses innovadores de la província d'Alacant, per a potenciar el teixit socioeconòmic, diversificar les activitats empresarials, fomentar l'emprendedurismo i la innovació "i Elx i les seues comarques circumdants compten amb un alt potencial emprenedor" hi ha assenyalat Moragues.

En este sentit, el responsable de l'Institut de la Xicoteta i Mitjana Empresa Valenciana ha manifestat que segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística, en els quatre primers mesos de l'any es van crear en la província d'Alacant un total d'1.524 noves empreses, un 11% més que en el mateix període de l'any passat.

Este increment, supera en un punt percentual al registrat en el conjunt de la Comunitat Valenciana i en set punts al creixement en el conjunt d'Espanya.

Per a Daniel Moragues "són dades encoratjadores que hem de continuar propiciant i consolidant per a eixir com més prompte millor de la difícil situació econòmica en què es troba Espanya".

La Conselleria d'Indústria, comerç i innovació, posa a disposició d'emprenedors una sèrie d'instruments per a facilitar el naixement i desenrotllament de noves empreses com són els servicis que oferixen els Centres Europeus d'Empreses Innovadores (CEEIS) de la Comunitat un d'ells ubicat a Elx.

Estos quatre Centres han ajudat a posar en marxa des de 2003 un total de 1.329 nous negocis, que han generat més de 2.700 noves ocupacions. En el cas del CEEI d'Elx s'han creat 400 empreses i prop de 700 ocupacions.

Per al director general de l'IMPIVA els CEEIs "són part indispensable de la labor de foment de la innovació que desenrotlla l'IMPIVA" i en este sentit des de 2007 s'ha destinat a recolzar la labor que realitzen els CEEIs, un total de 9,8 milions d'euros, dels quals 2,6 han sigut per al CEEI d'Elx.

A estes ajudes i servicis que presten els CEEI se suma un conjunt de programes que l'IMPIVA dirigix a empreses i emprenedors per a crear empreses de base tecnològica, desenrotllar projectes d'I+D o dur a terme projectes d'innovació en aspectes com relacionats amb el disseny, la cooperació, les millores de gestió o la concentració de servicis tecnològics per a innovar.

A través d'estos programes, en el període 2007-2009 l'IMPIVA ha recolzat amb prop de cinc milions d'euros, 243 projectes en la comarca del Baix Vinalopó que han generat una inversió de 21milions d'euros.

Premiats

En la categoria al Millor Projecte Empresarial, la guanyadora ha sigut l'empresa BIOARRAY,S.L. qui a través d'una plataforma tecnològica oferixen servicis de diagnòstic genètic per a aspectes de retard mental, pediàtric i prenatal. També oferix servicis a la comunitat investigadora, servicis per a realitzar experiments d'expressió gènica, mRNA, Chip-onChip i Mutilació del ADN

En la categoria a la Millor Trajectòria Empresarial, el premi ha recaigut en l'empresa ECOWASH, central Nacional de Franquícies i distribució de la gamma pròpia de productes Ecowash, dedicada a neteja de vehicles sense aigua amb servici exclusiu a domicili.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.