presentacin_cluster_diseo_alcoy_011web.jpg
Daniel Moragues assistix a a la constitució de la Federació del Cluster Disseny Alcoi, promoguda pel Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València i en el que participen una trentena d’empreses, entitats i associacions de la comarca (27-4-10)  Durant esta legislatura, l’Institut de la Xicoteta i Mitjana Indústria Valenciana (IMPIVA) ha abonat en la comarca de´L’Alcoià prop de 400 projectes de tecnologia i disseny desenrotllats per empreses i entitats amb una ajuda superior a  7,5 milions d’euros. 

“Estes dades- hi ha assenyalat el titular de l’IMPIVA- posen de manifest el potencial d’esta comarca en àmbits com la tecnologia i el disseny com a generador de valor afegit; perquè el disseny és present  i està en el futur de les empreses de la Comunitat”. 

Moragues ha fet estes declaracions durant la clausura de l’Assemblea constitutiva de la Federació Empresarial Cluster Disseny Alcoi, promoguda pel Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València i en la que participen una trentena d’empreses, entitats i associacions de la comarca. 

La Federació Empresarial Cluster Disseny Alcoi naix amb el compromís d’afavorir la cooperació entre tots els agents implicats per a aprofitar al màxim la capacitat de la comarca de´L’Alcoià en l’àmbit del disseny. 

El director general de l’Institut de la Xicoteta i Mitjana Indústria Valenciana hi ha assenyalat que la Conselleria d’Indústria, a través de l’IMPIVA, posa al disposició d’empreses i professionals diferents línies de suport al disseny  a través dels programes d’I+D, del programa de Creació d’Empreses de Base Tecnològica, del Programa Expandix, del programa innoempresa i dels Plans Sectorials de Competitivitat. 

“A estos programes- afig Moragues- se sumen iniciatives com el portal Impivadisseny, el centre de Documentació de Disseny o el Servici d’informació i propietat industrial de l’IMPIVA a través de què assessorem i facilitem a les empreses la incorporació del disseny en les seues estratègies de desenrotllament de producte i de gestió comercial”. 

Des de 2007 i fins a l’actualitat, el servici de propietat  industrial de l’IMPIVA ha gestionat més de 2.100 sol·licituds de protecció industrial procedents de la província d’Alacant. 

D’estes 2.100 sol·licituds, 223 es referixen a  dissenys industrials, 116 a patents, 118 a models d’utilitat i més de 1.600 a marques i noms comercials.

"La protecció de la propietat industrial és un factor clau per a la competitivitat i el creixement econòmic i la ferramenta per a aconseguir i consolidar un nivell tecnològic que col·loque a les nostres empreses entre les més avançades del món".         

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.