La Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació, a través de l’IMPIVA, llança una convocatòria d’ajudes  perquè les xicotetes i mitjanes empreses de la Comunitat Valenciana puguen contractar servicis amb centres tecnològics d’Europa (15-4-10)Les empreses de la Comunitat podran contractar servicis amb centres tecnològics de Bèlgica, Holanda, Alemanya, Finlàndia, Itàlia i Portugal. 

“Es tracta d’una experiència pilot a nivell nacional que millorarà la competitivitat de les nostres empreses i ens permetrà- hi ha assenyalat el director general de l’IMPIVA, Daniel Moragues- avaluar la seua utilitat i funcionament el que servirà a la Comissió Europea per a dissenyar un millor  sistema d’ajudes europeu”. 

L’IMPIVA subvenciona a les empreses el 75% del preu del servici d’assessorament en innovació tecnològica contractat amb un màxim de 10.500 euros.

Entre els servicis que les empreses valencianes podran contractar en estos centres tecnològics europeus destaquen  els referits a energies renovables, construcció sostenible, servicis sanitaris online, tecnologies de reciclatge, productes de base biològica i tèxtils protectors. 

La posada en marxa d’esta iniciativa atén a la participació de l’IMPIVA en el projecte europeu K-Voucher junt amb altres set regions europees i s’emmarca en el Programa Xec Innovació Tecnològica de l’IMPIVA la convocatòria d’ajudes del qual s’han publicat en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV).

Nova convocatòria Xec Tecnològic 

La nova convocatòria del programa Xec Innovació Tecnològica l’IMPIVA té com a objectiu fomentar la innovació en les xicotetes i mitjanes empreses de la Comunitat que no hagen participat en els programes d’I+D’i de l’IMPIVA. 

Per a això l’Institut de la Xicoteta i Mitjana Indústria Valenciana posa  a disposició de les empreses, per tercer any consecutiu, el xec tecnològic amb què  les empreses de la Comunitat podran contractar en centres tecnològics nacionals de prestigi servicis de tecnologies avançades i de control de processos, servicis d’energies renovables, de tecnologies de sostenibilitat i medioambiente, de biotecnologia i tecnologies aplicades a l’alimentació, salut i confort així com servicis de tecnologies avançades de logística i de comunicació. 

Cada xec  tecnològic tindrà un suport de l’IMPIVA del 75% del servici contractat fins a un màxim de 4.500 euros. Tanto per al xec tecnològic com per al xec tecnològic europeu les empreses tenen fins al 25 de maig per a presentar les seues sol·licituds d’ajuda. 

El titular de l’Institut de la Xicoteta i Mitjana Indústria Valenciana hi ha assenyalat que el pressupost per a este exercici del programa Xec Innovació supera els 3 milions d’euros.
“D’esta manera- afig Moragues- l’IMPIVA concedirà prop de 700 xecs a les PIME de la Comunitat Valenciana potenciant va torrar la importància de la innovació com a factor decisiu de competitivitat”.

El programa Xec Innovació Tecnològica de la Comunitat Valenciana  està cofinançat per Fons de la Generalitat i  del fons Europeu de Desenrotllament Regional (FEDER).  

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.