jornada_diseo_cdd_014web.jpgDaniel Moragues destaca la necessitat de interconectar la universitat amb les necessitats de l’economia i les empreses (26-11-09)



  El director general de l’IMPIVA, Daniel Moragues, ha inaugurat este matí una jornada sobre investigació entorn del disseny on ha insistit en el fet que “és fonamental interconnectar la universitat amb les necessitats de l’economia i les empreses si volem que  la innovació que es realitza en la Comunitat Valenciana puga tindre una base important d’investigació i desenrotllament tecnològic”. 

Moragues hi ha assenyalat que en la Comunitat Valenciana el 60% del gasto en I+D ho realitza el sector públic, especialment les universitats, mentres que el 72% del gasto en innovació ho protagonitzen les xicotetes i mitjanes empreses. 

En este sentit, el titular de l’IMPIVA ha indicat que segons les últimes dades de l’Institut Nacional d’Estadística referits al període 2005-2007, la mitat de les empreses valencianes que realitzen innovació tecnològica, fan innovació de producte.

"I un recurs amb què compten cada vegada més les empreses per a innovar i competir és el disseny; un element indispensable en una economia industrial com la valenciana, caracteritzada per la seua especialització productiva en béns de consum que tenen en el disseny un element clau de diferenciació i competitivitat". 

Així ho posa de manifest l’esforç que realitzen les empreses valencianes i que es plasma en el fet de que les sol·licituds originades en la Comunitat davant de l’Oficina Espanyola de Patents i Marques per a protegir la propietat industrial resultant d’una activitat de disseny com són els models  d’utilitat o els dissenys industrials representen el 16,5%  i el 20,2% respectivament del total d’Espanya.

“Estes xifres- ha dit Moragues- són interessants perquè quasi dupliquen el pes de la Comunitat valenciana en el PIB industrial espanyol”.

El director  de l’IMPIVA hi ha assenyalat que la Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació, a través de l’IMPIVA, treballa al costat de les empreses, els professionals, les associacions i les institucions per a impulsar el ple aprofitament del potencial del disseny al servici de la competitivitat de les empreses valencianes.

Entre estes accions està el Centre de Documentació Impivadisseny, ubicat en la Ciutat Politècnica de la Innovació, especialitzat en disseny al servici de les empreses, els professionals, els alumnes en formació i, en general de qualsevol interessat en el tema del disseny, ha sigut un projecte llargament perseguit que hui es fa realitat.

El Centre de Documentació Impivadisseny alberga més de 8.000 fons documentals de disseny de l’IMPIVA, altres provinents de diverses fonts alhora que incorpora els avanços telemàtics més innovadors.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.